USB 3.2 duyuruldu! 20Gbps hızında veri aktarımı!

usb

Veri aktarımında yeni bir çağa geçmeye hazır olun. Zira yeni duyurulan USB 3.2 ile artık 20Gbps hızında veri aktarımı mümkün!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık basit dosyalar bile çok büyük boyutlara sahip olmaya başladı. Örneğin telefonunuzla çektiğiniz yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bile artık birkaç MB’tan fazla yer kaplıyor. Bir de bunun içerisine 4K kalitesindeki videoları koyarsak, ortaya çıkan rakamlar ürkütücü boyutlara ulaşabiliyor. Aslında bu veriler telefonumuzda ya da PC’mizde durduğu sürece bir sorun yok. Asıl sorun bu dosyaları başka bir cihaza aktarmak istediğimizde ortaya çıkıyor.

Eğer gelişmiş bir veri aktarım sistemi kullanmıyorsanız, büyük boyuta sahip bir dosyayı, flaş diskinize ya da başka bir depolama cihazına aktarmanız uzun zaman alabiliyor.

Şu andaki en güncel ve en hızlı veri aktarımı USB 3.1 (Gen 2) diye lanse edilen bağlantı şekli. Bu bağlantı şekli ile 10Gbps hızında veri aktarımı mümkün. Fakat bu hız bile bana yetmiyor diyorsanız, o zaman bu haberimiz tam size göre. Çünkü USB 3.1 (Gen 2)’den bile iki kat hızlı yeni bir veri aktarım sistemi olan USB 3.2 resmiyet kazandı.

usb 3.2

Önümüzdeki Eylül ayında detaylandırılacak olan USB 3.2, USB 3.1(Gen 2) girişleriyle de uyumlu çalışacak. Yetkililer, bahse konu sistemin 2019 yılında hazır olacağını belirtiyor. Yani 2019’da çıkacak olan akıllı telefon ve PC’lerde USB 3.2 bağlantı portlarını sıkça göreceğiz.

Adobe, Flash’ın fişini çekiyor