iPhone Bataryalarını Değiştirmek Kolaylaşacak

iphone 16

Apple, Avrupa Birliği’nin isteği üzerine batarya tasarımında değişime gidiyor. iPhone bataryalarını değiştirmek artık daha kolay olacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde Avrupa Birliği ile Apple pek çok konuda karşı karşıya geldi. Bu konulardan biri de iPhone bataryalarıydı. ABD’ye kıyasla kullanıcı hakları konusunda çok daha sert bir tutum sergileyen Avrupa Birliği, Apple’dan tüm telefonlarında bataryaları değiştirilebilir hale getirmesini talep etti. Bunun için de başta Apple olmak üzere tüm şirketlere 2025’e kadar mühlet verdi. Apple’ın bile Avrupa pazarını kaybetme gibi bir lüksü olmadığı için, şirket Avrupa Birliğini’nin bu isteğini yerine getirmek için çalışmalara başladı.

The Information’ın haberine göre Apple, iPhone bataryalarında nasıl bir değişiklik yapacağına karar verdi. The Information’ın haberine göre şirket, bataryaları telefona sabitleyen yapışkan şeritlerden kurtulacak. Bunun yerine ise küçük bir elektrik akımı uygulandığında bataryayı dışarı fırlatan metal bir kasa kullanacak. Böylece iPhone’lardaki bataryaları değiştirmek artık çok daha kolay hale gelecek.

 

iPhone batarya

Apple’ın bu yeni batarya tasarımını ilk olarak iPhone 16 serisinin tek bir modelinde deneyeceği söyleniyor. iPhone 16 serisinde tek modelde kullanılacak olan bu tasarım, iPhone 17 serisinden itibarense tüm modellerde kullanılacak. Böylece Avrupa Birliği’nin yeni kurallarına da belirlenen süre içerisinde uyulmuş olacak.

Bu değişiklik sonrası bataryayı çıkarmak çok kolaylaşacak mı tartışılır. Ama en azından eskisinden daha kolay olacağını söyleyebiliriz.

Assassin’s Creed Oyunlarının Remakeleri Geliyor