Foxconn iPhone 16 İçin Vitesi Yükseltti

iPhone 16 yeni özellikleri

Yeni bir rapora göre Apple’ın tedarikçilerinde biri olan Foxconn, iPhone 16 üretimi için binlerce kişiyi işe aldı.

Business Korea’nın haberine göre Apple, yüksek talep beklentisiyle iPhone 16 üretimini artırıp, tedarikçilere baskı yaptı. Foxconn bu nedenle iki hafta içinde 50 bin kişiyi işe aldı. Apple’ın bu yıl üretimi %10 artırmaya karar verdiği ve toplamda 90 milyon iPhone 16 modeli üretmeyi hedeflediği belirtiliyor. Foxconn’un Zhengzhou kentinde bulunan fabrikası dünyanın en büyük iPhone üretim tesisi olarak adlandırılıyor. Son haftalarda fabrikada büyük hareketlilik yaşandığı vurgulanıyor. Bu tesisin iPhone üretiminin yaklaşık %80’inden sorumlu olduğunu da belirtelim.

Apple bir yandan da Çin’e olan bağımlılığını azaltmak için iPhone üretimini Hindistan’a kaydırmayı planlıyor. Şu anda Hindistan’da standart iPhone 15 üretiliyor. Teknoloji devinin Hindistan’da daha farklı iPhone modelleri üretmek için planlar yaptığı söyleniyor. Analist Dan Ives’e göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in üretimi tamamen Çin’de kalacak. Farklı bir analiz raporuna göreyse iPhone 17 serisinin üst düzey modelleri de yine Çin’de üretilecek. Eğer bu analizleri doğru olarak kabul edersek, Hindistan’da sadece standart ve Plus modelinin üretilmesi muhtemel.

iphone 16

Tedarik zincirinden iPhone 16 serisine geri dönecek olursak iddia edilenlere göre yeni iPhone’larda A18 yongaseti yer alacak. Apple’ın backend’inde bulunan bir kod ve analistlerin yayınladığı raporlar A18 çipinin tüm yeni modellerde kullanılacağını gösteriyor. Yine de Apple, A18 yongasında ayrım yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir. Teknoloji devi iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinde işlemci ayrımı yapmıştı. Neler olacağını ise eylül ayında düzenlenmesi beklenen iPhone etkinliğinde göreceğiz.

2024 Mac mini yeni M4 çipiyle gelecek