iPhone 16’lar Apple Intelligence Olmadan Satışa Çıkacak

iphone 16 pro

Güvenilir kaynaklardan biri olan gazeteci Mark Gurman, iPhone 16 serisinin Apple Intelligence özellikleri olmadan piyasaya sürüleceğini söyledi. İşte detaylar…

Apple, iPhone 4S’i 2011’in haziran ayında çıkarmayı planlıyordu. O zamanlar iPhone’ların haziranda tanıtılması ve piyasaya sürülmesi olağan bir durumdu. Fakat iPhone 4S’in çıkışı hazirandan ekim ayına ertelendi. Çünkü telefonun en büyük yenilikleri olan iCloud, Siri ve birkaç çevrimiçi hizmet ekime kadar hazır olmayacaktı. Bu özellikler dışında iPhone 4S’in daha fazla dikkat çekici yenilikleri yoktu. Sonuç olarak iPhone 4S ekimde satışa sunuldu. Buna benzer bir hikaye iPhone 16‘lar ve Apple Intelligence için de geçerli olacak diyorlardı. Ama Mark Gurman böyle bir şeyin olmayacağını belirtti.

iphone 16

iPhone 4S’ten sonra lansmanlar eylül ayına kaydı. iPhone 16 lansmanı da eylülde gerçekleşecek. Apple Intelligence ise iPhone 16 serisinin en temel özelliklerinden biri ve ekim ayına kadar hazır olmayacak. Mark Gurman, yeni iPhone’ların Apple Intelligence yüzünden ertelenmeyeceğini söyledi. Gurman’a göre Apple, iPhone 4S’ten farklı bir yol izliyor. Teknoloji devi iPhone 16’yı eylülde duyurup, satışa çıkaracak. Apple Intelligence ise iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte telefonlara gelecek. Gurman’ın konuyla ilgili yaptığı yorum da oldukça dikkat çekici. Mark Gurman, Apple Intelligence’taki ilk özelliklerin yeni bir iPhone alma nedeni olmadığını ifade etti. ChatGPT entegrasyonu, Genmoji oluşturma ve Siri uygulama kontrolü gibi önemli yenilikler ise daha sonra kullanıma sunulacak.

ChatGPT’le ilgili başka bir durum daha var. Çünkü daha ileride farklı yapay zeka araçları iOS ve diğer işletim sistemlerinde yer alabilir. Apple’ın yetkili isimlerinden biri olan Craig Federighi gelecekte kullanıcılara farklı yapay zeka seçenekleri sunmak istediklerini belirtti ve Google Gemini’nin de bir seçenek olabileceğini söyledi. Craig Federighi, “İnsanların kullanmak ve yapmak istedikleri için bir model tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Belki yazarlık için başka bir model, kodlama için bir diğeri olabilir. Belki gelecekte Google Gemini de olabilir. Aslında şu anda duyurulacak bir şey yok ama yönümüz bu şekilde” dedi.

Yeni Darksiders Oyunu Açıklandı