Bloomberg’den Mark Gurman yarın tanıtılacak iPhone SE 4’ün potansiyel olarak yeni bir isme sahip olabileceğini söyledi.
Apple, 19 Şubat Çarşamba günü yani yarın merakla beklenen iPhone SE 4‘ü resmen tanıtacak. Şirketin CEO’su Tim Cook birkaç gün önce sosyal medya hesaplarında “Ailenin en yeni üyesiyle tanışmaya hazır olun” mesajıyla duyuru paylaştı. Mark Gurman’a göre “Ailenin en yeni üyesi” ifadesi telefonun SE serisinin devam olmadığını ve yeni bir isimlendirmeyi işaret ediyor. Gurman bu durumu açıkça doğrulamasa da iPhone SE 4’ün köklü yeniliklerle satışa çıkacağını ve yeni bir ismin kullanılmasının tamamen mantıklı olduğunu belirtti.
Yeni isim daha önce gündeme gelmişti. Twitter’dan Majin Bu, Weibo’dan Fixed Focus Digital ve isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda iPhone SE 4’ün adının iPhone 16E olacağı ileri sürülmüştü. Yeniden isimlendirmede büyük E harfi mi kullanılacağı, yoksa ismin iPhone 16e ya da kare içinde E harfi mi olacağı belli değil. Belki Apple farklı bir ad kullanabilir. Zaten tanıtıma çok az süre kaldı, bu sorunun cevabını yarın öğreneceğiz.
iPhone 14’e benzer bir tasarımla gelecek olan yeni iPhone SE’de; 6.1 inç’lik OLED ekran, A18 yongaseti, Face ID, USB-C portu, eylem düğmesi, 8 GB RAM ve Apple Intelligence desteği olacak. Ayrıca 4. nesil iPhone SE, Apple’ın kendi tasarımı olan 5G modem çipini kullanan ilk iPhone olacak. 2. nesil 5G modem yongası 2026’da iPhone 18 serisinde, 2027’de de iPad Pro modellerinde kullanılacak. 2. nesil yonga mmWave olarak bilinen ultra hızlı 5G standartını destekleyecek ve Apple böylece Qualcomm’un modem çipleriyle rekabet edecek. Mark Gurman, 1. nesil Apple modemin 4 Gbps’ye, 2. nesilin ise 6 Gbps indirme hızına ulaşacağını da belirtiyor.