Miss Güney Afrika yarışmacısı sosyal medyada tepki topladı

Miss Güney Afrika yarışmacısı sosyal medyada tepki topladı

Nijeryalı bir babaya sahip olan Miss Güney Afrika bir güzellik yarışması yarışmacısı, diğer Afrika ülkelerinden gelen göçmenlere karşı ısrarlı bir yabancı düşmanlığı su yüzüne çıktığından çevrimiçi tacize ve sorgulamalara maruz kaldı. İşte tüm detaylar.

Soweto’da doğan ve Cape Town’da yaşayan 23 yaşındaki hukuk öğrencisi Chidimma Adetshina’nın, 1 Temmuz’da Miss Universe yarışmasında Miss Güney Afrika’yı temsil edecek yarışmacılardan biri olarak açıklanmasından bu yana, sürekli olarak Güney Afrika vatandaşı olup olmadığı sorgulanıyor. Son günlerde siyasetçiler tartışmaya dahil oldu, medyadaki isimler onu savunmaya geldi ve televizyon haberleri ve radyo programları yarışmacının uyruğunu tartıştı. Adetshina geçen hafta, Nijeryalı akrabalarıyla kutlama yaptığı bir videonun viral hale gelmesinin ardından Nijerya’yı tercih edip etmediğine dair sorular da dahil olmak üzere yaklaşık üç hafta süren beklenmedik çevrimiçi saldırının ardından, Miss South Africa yarışmasına katılmaya değer olup olmadığını sormaya başladığını söyledi.

Miss Güney Afrika yarışmacısı sosyal medyada tepki topladı

Adetshina, Sowetan SMag’a verdiği röportajda “Eleştirileri kabul ediyorum” dedi ve annesinin Mozambik kökenli Güney Afrikalı olduğunu da açıkladı. “Miss Güney Afrika olmak sadece sizin bir ülkeyi temsil etmek için çok çabalamanız ve onu büyük bir gurur ve zarafetle taşımanız ve temsil ettiğiniz insanların sizi desteklememesi meselesi” dedi.Şunları ekledi: “Güney Afrikalı olduğum gerçeğini göz ardı etmiyorum, aynı zamanda gururla Nijeryalı olduğumu ve bunun barış ve birliğin simgesi olduğumu söylüyorum.”

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi