Apple iOS 17.6.1 Güncellemesini Çıkarmaya Hazırlanıyor

iPhone 16 üretim yeri

Apple’ın iOS 17’le henüz işi bitmedi. Daha önceden güncellemeler konusunda bilgiler veren bir kaynak iOS 17.6.1’in yolda olduğunu söyledi.

Twitter’da ya da şimdiki adıyla X’te hesabı gizli olan anonim bir kaynak bulunuyor. Bu kaynak daha önce iOS güncellemeleri hakkında doğru bilgiler sızdırmıştı. Adı veya hesabı paylaşılmayan kaynağın bazı haber siteleriyle de bağlantısı var. MacRumors sitesinin söz konusu kaynaktan öğrendiğine göre Apple, iPhone için iOS 17.6.1 güncellemesini yayınlayacak.

21G93 yapı numarasına sahip olan iOS 17.6.1’in ne gibi değişikler içerdiği belli değil. Sonuç olarak Apple’ın iOS 18 ve iOS 18.1 beta testlerine odaklandığını göz önüne alırsak, 17.6.1’in güncellemesinin küçük bir yazılım paketi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kritik hata düzeltmeleri ve güvenlik iyileştirmeleri içeriyordur. 17.6.1’in ne zaman çıkacağı da belirsiz. Genelde bu ara güncellemeler sızıntığı kaynağının paylaşımından bir ya da iki hafta sonra çıkıyor. Daha önce de yine benzer durumlar yaşanmıştı.

ios 17.6.1

Bu arada iPhone 16 ve Apple Intelligence’la ilgili önemli bir gelişme var. Mark Gurman, iPhone 16 serisinin Apple Intelligence olmadan piyasaya çıkacağını söyledi. Apple Intelligence ise iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte telefonlara gelecek. Gurman’ın konuyla ilgili yaptığı yorum da oldukça dikkat çekici. Mark Gurman, Apple Intelligence’taki ilk özelliklerin yeni bir iPhone alma nedeni olmadığını ifade etti. ChatGPT entegrasyonu, Genmoji oluşturma ve Siri uygulama kontrolü gibi önemli yenilikler ise daha sonra kullanıma sunulacak.

Samsung Galaxy AI Orta Sınıf Telefonlara Geliyor