Meta, Giphy’yi Shutterstock’a zararına satıyor

Meta, Giphy'yi Shutterstock'a zararına satıyor

Birleşik Krallık, Meta platformuna 2021’in sonunda Giphy’yi satması emrini verdi ve şimdi sosyal medya ağı bu emri uyguluyor. İşte tüm detaylar.

Stok fotoğraf sağlayıcısı Shutterstock, Giphy’yi Meta’dan 53 milyon dolara satın almak için bir anlaşmaya vardı. Şirket, Giphy’nin GIF’lerinin Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi hizmetlerde düzgün çalışmasını sağlayan bir programlama arayüzü anlaşması yapıyor. Satışın Haziran ayında kapanması bekleniyor. Shutterstock, Microsoft, TikTok ve Twitter gibi Giphy ortaklarının yanı sıra kataloğuna GIF’ler ve çıkartmalar ekleyerek satın alma işleminin “gündelik sohbetlerdeki” payını artıracağını söylüyor. Satın alma, Shutterstock’un özellikle mobilde üretken AI stratejisini güçlendirmeye yardımcı olacak ve şirketin daha fazla reklamverene ulaşmasına yardımcı olacak.

Meta, Giphy'yi Shutterstock'a zararına satıyor

Meta (daha sonra Facebook), GIF kitaplığını Instagram gibi platformlara eklemek için 2020’de Giphy’yi satın aldı. Anlaşmanın 400 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) kısa süre sonra, satın almanın rekabete zarar verip vermeyeceğini belirlemek için bir soruşturma başlattı ve Meta’yı düzenleyicinin onayı olmadan birleşme planlarına devam ettiği için 69,6 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Bir yıl sonra CMA, devralmanın Meta’nın pazar hakimiyetini haksız yere sağlamlaştıracağını anladıktan sonra şirkete Giphy’yi satmasını söyledi. Platform zor zamanlardan geçiyor ve daha fazla sorun da yaşanması söz konusu olabilir. Sosyal medya devi yenilenen kimliği ile çok fazla başarı yakalayamadı ve kayıplarla yüzleşti.

Google arama motoru rekabetinde kan kaybetmek istemiyor