iPhone 16 Sızıntısı Sahte Çıktı

Apple Türkiye

Neredeyse her gün iPhone 16 sızıntısı ortalığa düşüyor. Çinli sosyal ağlarda dolaşan yeni bir sızıntı var. Fakat tanıdık bir kaynak bu sızıntının gerçek olmadığını söyledi.

Kısa süre önce Weibo’da iPhone 16‘nın kutusuna ait olduğu iddia edilen bir görsel yayınlandı. Bu görsel yeni iPhone’un kutusu böyle olacak diye haberlere konu oldu. Ancak ünlü sızıntı kaynağı Majin Bu’ya göre iPhone 16 kutu görseli sahte ve kutu tasarımı farklı olacak. Böylece bir sızıntı yalanlanmış oldu. Zaten merak edilen tüm sorunların yanıtlarını birkaç gün içinde öğreneceğiz. Apple, 9 Eylül Pazartesi günü gerçekleştireceği tanıtım etkinliğiyle birlikte iPhone 16 ailesini tanıtacak.

iphone 16

Yeni iPhone’lar A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir. Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. iPhone 15 Pro Max’e özel tetraprizma kamera yeni iPhone Pro’ların her ikisinde de yer alacak. Tüm yeni iPhone’larda Capture yani yakalama adında bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

Akıllı saat cephesine bakacak olursak etkinlikte Apple Watch Series 10, yenilenmiş Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra’nın tanıtılması bekleniyor. Her üç modelin daha ince kasa ve büyük ekranla geleceği söyleniyor. Bir de AirPods 4 var. Raporlananlara göre Apple ilk kez iki AirPods modelini satışa çıkaracak. Standart model mevcut AirPods’a benzer olacak, daha üst modelde ise Aktif Gürültü Engelleme özelliği yer alacak.

iPhone 16 ön siparişlerinin 13 Eylül Cuma günü başlayacağı tahmin ediliyor. Ancak Alman blog sitesi Macerkopf’a göre ön siparişler bir gün önce yani 12 Eylül Perşembe günü başlayacak. Macerkopf bu bilginin kaynağını paylaşmadı, bununla birlikte ön siparişlerin cuma günü yerine neden perşembe olduğuna dair herhangi bir neden de belirtmedi.

Google Pixel 9a’nın İşlemcisi Belli Oldu