Android 14 video kaydetme konusunda bir çığır açacak

1489472249 android shock

Android dünyasının yeni sürümü olması beklenen Android 14, oldukça önemli bir özellikle geliyor.

Android 14 video kaydetme konusunda bir çığır açacak. Android 14 beta sürümü, bir takım akıllı telefonlar için erişilebilir hale geldi ve Google kısa süre önce ikinci beta güncellemesini yayınladı. Bu, kullanıcıların Google’ın yeni işletim sistemini deneyimleme ve yeni özelliklerini keşfetme fırsatı bulmaları anlamına geliyor. Görünen o ki, Google, ekran kaydetme özelliğini daha çok gizlilik odaklı hale getirmeyi hedefliyor.

1442563053 2567 apple vs android wallpaper picture

Mevcut durumda, standart Android’deki ekran kaydetme fonksiyonu, ses kaydını kapatabilmenize ve dokunuşları gizleyebilmenize imkan tanır. Ancak yeni ekran kaydetme özelliği, kaydı yalnızca belirli bir uygulama ile sınırlamanıza veya bildirimler gibi hassas bilgileri gizleyebilmenize olanak sağlayacak.

1487596937 android malware bss image 1

Android 14 video kaydetme konusunda bir çığır açacak

Mishaal Rahman, bir Twitter serisinde bu iki özelliğin işleyişini detaylıca anlatıyor. Bir uygulamanın ekran kaydına dokunduğunuzda, son zamanlarda açmış olduğunuz uygulamaları gösteren bir karusel beliriyor. Tüm uygulamaların geniş listesi de mevcut. Kayıt sırasında uygulamadan çıktığınız takdirde, uygulamaya geri dönene dek ekranınız kararıyor; dolayısıyla, söz konusu uygulama dışında gerçekleştirdiğiniz hiçbir eylem kaydedilmiyor.

1489472249 android shock

Alternatif olarak, her şeyi kaydetmeyi tercih edebilir, fakat bildirimler gibi hassas bilgileri gizleyebilirsiniz. Aslına bakılırsa, kayıt sırasında tüm durum çubuğu gizlenebiliyor.

Bazı Android arayüzleri, ekran kaydetme işlemi için zaten Samsung’un OneUI’si gibi bazı gizlilik özellikleri sunuyor. Ancak bu, Android’de doğal olarak çalışan bir özelliği ilk kez görüyoruz.

Xiaomi yeni klima modeli sektöre damga vuracak özellikler barındırıyor