iPhone 11’in kamerasındaki Deep Fusion için geri sayım başladı!

iPhone 11

iPhone 11 ve 11 Pro modellerinde yer alan kameraya yeni bir anlam yükleyen Deep Fusion özelliği için Apple kolları sıvadı. Peki, bu özellik ne sunuyor?

Apple, iPhone 11 modellerinin etkinliğinde kamera özelliklerini öne çıkarırken Deep Fusion adı verilen bir özellikten bahsetmişti. iOS 13.1 ile kullanıma sunulamayan bu özellik için Apple kolları sıvadığını açıkladı. Önümüzdeki hafta çıkacak olan yeni iOS 13 Beta testlerinde bu özelliğin test edileceği resmen açıklandı. Peki, bu özellik kameraya ne gibi özellikler ekliyor?

Bu özellik; 9 fotoğrafı 1 saniye içerisinde nöral motor tarafından analiz ediliyor. Daha sonra tüm pikseller taranarak aralarından en iyisi seçiliyor. Detaylı ve kumlanması en az olan 24 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar bu sistem sayesinde elde edilebiliyor.

iPhone 11 ne kadar sağlam? İşte bu sorunun yanıtı!

Deep Fusion, fotoğrafları piksel piksel işleme, fotoğrafın her yerinde dokuyu, ayrıntıları ve gürültüyü optimize etmek için geliştirilmiş yapay öğrenmeden yararlanıyor. Henüz kullanımda olmayan bu özelliğin 2019 yılı bitmeden iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde kullanıma sunulacağı söyleniyor.

iPhone 11’in kamerasına yeni bir anlam katacak olan bu özellik ile çekilen şimdilik iki tane fotoğraf bulunuyor. Bu fotoğrafların iPhone kamerası ile çekildiğine inanmak güç ama gerçekten de bu fotoğraflar iPhone 11 ile çekilmiş.

Örnek 1;

Deep Fusion

Örnek 2;