iPhone 16 Pro’ların bazı özellikleri belli oldu

123 33

Daha iPhone 15 serisi bile tanıtılmamışken iPhone 16’lar hakkında iddialar ileri sürülüyor. iPhone 16 Pro’ların özelliklerine dair yeni söylentiler var. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Teknoloji analisti Jeff Pu yine dikkat çekici bir rapor paylaştı. Pu’ya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max, Wi-Fi 7 desteğine ve 48 MP’lik ultra geniş açılı kameraya sahip olacak. Wi-Fi 7’li cihazlar 2.4, 5 ve 6 GHz üzerinden aynı anda veri gönderip alabilecek. Bu durum daha yüksek Wi-Fi hızı, daha düşük gecikme süresi ve daha güvenli bağlantı demek. Wi-Fi 7, 4K QAM gibi teknolojiler sayesinde de Wi-Fi 6E’nin 4 katı (40 Gbps üzerinde) veri aktarım hızı sunacak.

Apple, Wi-Fi 6E’yi cihazlarında yer vermeye devam ediyor. Wi-Fi 6E daha fazla bant genişliği için 6 GHz’i destekliyor. Wi-Fi 6 ise 2.4 ve 5 GHz ile sınırlı. iPad Pro, 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro, Mac Studio, Mac Pro ve Mac mini’de Wi-Fi 6E var. iPhone 15 Pro’larda da 6E’nin kullanılması bekleniyor. Güney Koreli kaynaklar iPhone 15 ve Plus’ın Wi-Fi 6 destekli son iPhone’lar olacağını ve sonraki iPhone’larda Wi-Fi 6E’nin standart haline geleceğini ileri sürmüştü. Bunu da dip not olarak sizlere iletelim.

iphone 16 pro

Jeff Pu’nun diğer dikkat çektiği yenilik ise 48 MP’lik ultra geniş açılı kamera. Bu kamera hakkındaki detaylara daha yakından bakalım. iPhone 14 Pro’ların 48 MP’lik ana kamerası dört pikselden gelen verileri tek bir pikselde (Buna süper piksel deniliyor) birleştiriyor. Böylece düşük ışıkta detaylı fotoğraflar çekilmesini sağlıyor ve ekstra yakınlaştırma seviyeleri sunuyor. Pu’nun iddiasına göre bu 48 MP’lik kamera iPhone 16 Pro’ların yeni ultra geniş açılı kamerası olacak. Böylece 12 MP’lik kamera da Pro modellerinden çıkarılacak. Şöyle bir durum daha var, eğer Jeff Pu’nun dediği doğru olursa iPhone 16 Pro modelleri ultra geniş modda 48 MP’lik ProRAW fotoğraflar çekebilecek. Bu fotoğraflar daha fazla detayı saklıyor, böylece düzenleme yaparken esneklik sağlıyor ve büyük boyutlarda basılabiliyor.

Jeff Pu, Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo gibi güvenilir kaynaklardan biri. Geçmişte söylediği birçok öngörüsü de doğru çıkmıştı. Sonuç olarak iPhone 16 serisinin çıkmasına daha uzun zaman var ve Apple’ın sağı solu belli olmuyor. Ayrıca Wi-Fi 7’nin 2024 sonuna kadar gelmeme ihtimali de var ki, bu ihtimal gerçekleşirse Wi-Fi 7’yi görmeyebiliriz. Şimdilik söylenenler bunlarla sınırlı. Elimize daha fazla detay geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Baldur’s Gate 3 büyük bir güncelleme alıyor