iPhone 16 Pro’lar Daha Yüksek 5G Hızına Sahip

iPhone 16 Pro

iPhone 16 ailesi daha piyasaya sürülmedi, ancak yeni telefonlarla ilgili ayrıntılar arka arkaya geliyor. SpeedSmart verileri iPhone 16 Pro’ların önceki modellere kıyasla daha yüksek 5G hızı sunduğunu ortaya koydu.

SpeedSmart’tan gelen verilere göre iPhone 16 Pro‘lar daha yüksek 5G hızı sunuyor. Baştan belirtelim, bu veriler ABD’nin üç büyük operatörü için geçerli. Hız artışı Pro modellerinde kullanılan yeni Qualcomm Snapdragon X75 modem çipi sayesinde gerçekleşiyor. SpeedSmart’ın testlerine bakarsak iPhone 16 Pro ve Pro Max için 5G indirme hızında ortalama %23.7’lik artış var. Verizon’da hız artışı %26.4 olarak görünüyor, Verizon’ı, AT&T ve T-Mobile takip ediyor.

Veriler yeni iPhone’larda 400 Mbps’yi aşan ortalama indirme hızları olduğunu gösteriyor. T-Mobile 447.50 Mbps ile başı çekerken, Verizon’da hız 409.88 Mbps. AT&T’de ise 269.48 Mbps indirme hızı var, ancak bir önceki nesle göre %25.7’lik bir iyileşme söz konusu. Upload hızları da her üç operatörde %22.1’lik artış gösterdi. AT&T, Verizon ve T-Mobile kullanıcıları 30 Mbps üzerinde upload hızına ulaşabilir görünüyor.

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro’lardaki Snapdragon X75 modem çipi bağlantı hızının ötesinde önemli geliştirmelere de sahip. 5G Advanced teknolojisini destekliyor, daha düşük güç tüketimi sunuyor. Standart iPhone 16’larda ise muhtemelen eski Snapdragon X70 modemi var. Ama standart modellerdeki yonga resmi olarak doğrulanmadı.

Hücresel bağlantıdaki iyileştirmelere ek olarak tüm iPhone 16’lar artık Wi-Fi 7’yi destekliyor. Bu yeni Wi-Fi standartı, 46 Gbps’ye varan hızlar ve önemli ölçüde azaltılmış gecikme süresi vadediyor. Qualcomm modemlerindeki iyileştirmelere rağmen Apple kendi 5G modem çipi üstünde çalışmaya devam ediyor. İddia edilenlere göre Apple’ın modem yongasını ilk olarak iPhone SE 4’te göreceğiz. iPhone 16 serisi 13 Eylül Cuma yani yarından itibaren ön siparişe açılacak. 20 Eylül Cuma günü ise satışa sunulacak.

iPhone 16’ların Hızlı Şarj Desteği Belli Oldu