iPhone 16 Pro’ların İnce Ekran Çerçevesi Olacak

iphone 16

Kısa süre önce iPhone 16 Pro’ların rekor düzeyde ince ekran çerçevesine sahip olacağı dedikoduları gündeme gelmişti. Bu söylentileri doğrulayan başka bir rapor yayınlandı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da iPhone 16 Pro ve Pro Max’in çıktığı zaman piyasadaki en ince ekran çerçevesine sahip telefonlar olacağı iddia edildi. Kaynak Apple’ın iPhone 15 Pro’larda yaptığı ince çerçeveyi bir adım daha ileri götürdüğünü vurguladı. Bu yeni dedikodu Ice Universe tarafından dile getirilen ince çerçeve söylentilerini de onaylamış oluyor. Yeni iPhone Pro’ların ekranlarında ince çerçeveler dışında dikkat çeken asıl değişiklik boyut farkı olacak. iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekranla geleceği birçok kez raporlandı. Sızıntı kaynağı Majin Bu tarafından paylaşılan maketler ve kılıflarda da ekran boyutunun büyüğüdüğü kanıtlıyor.

Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın yeni iPhone Pro’ların her iki modelinde de yer alacağına dair dedikodular var. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

iphone 16 pro

Weibo kullanıcısı Instant Digital’e göre yeni iPhone Pro‘nun ekranı daha parlak olacak. Ekran 1200 nit’e kadar standart parlaklık sunacak. iPhone 15 Pro’la karşılaştırıldığında %20’lik artış söz konusu. HDR parlaklık ise 1600 nit değerinde kalacak ve değişmeyecek.

iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro’ya göre 400 nit’e kadar daha yüksek HDR parlaklığa sahipti. Bu önemli bir artıştı. iPhone’ların standart parlaklığı iPhone 13 Pro’nun çıkmasından bu yana 1000 nit değerinde. iPhone’lardaki tipik SDR yani standart parlaklık çoğu durumda kullanılıyor. Eğer Instant Digital’in dediği doğruysa standart parlaklıktaki %20’lik artış önemli bir yükseltme olacaktır.

Samsung Unpacked Etkinliğinin Tarihi Sızdı