iPhone 16 Pro’ların Kameraları Hakkında Yeni Bilgiler Geldi

iphone 16 pro 2

Güney Kore’den gelen yeni bir rapor iPhone 16 Pro’ların ve gelecekteki iPhone’ların kameraları hakkında dikkat çekici detayları ortaya çıkardı.

Koreli Naver blog sitesindeki Yeux1122 nickli kullanıcı ortalığı karıştıran söylentiler paylaşıyor. Bazı iddiaları da doğru çıktı. Yeux1122’nin yeni paylaşımına göre Apple, yeni nesil iPhone’ların kameraları için lens parlaması ve gölgelenmeyi azaltıp, fotoğraf kalitesini artırabilecek optik kaplama teknolojisini test ediyor. Apple katmanı kullanmak için kamera lensi üretimine ALD ekipmanı eklemeyi planlıyor. ALD, üreticilerin kamera bileşenleri dahil olmak üzere bileşenlere çok ince malzeme katmanı uygulamayı sağlıyor. Cupertino’lu firma ALD sayesinde iPhone kameralarına yansıma önleyici kaplama uygulayabilir. Yansıma önleyici katman fotoğraflarda oluşabilecek çizgileri ve bozulmaları azaltmaya yardımcı olacaktır. Buna ek olarak kaplamalar kamera lensini hasarlara karşı da koruyabilir.

Yeux1122 direkt olarak herhangi bir iPhone modelinin ismini vermedi, ancak yansıma önleyici kaplamanın yeni iPhone ailesinin Pro modellerinde kullanılacağını vurguladı. Kaplamanın iPhone 16 Pro modellerinde yer alması muhtemel görünüyor. Yılbaşından önce yayınlanan bir raporda da Apple’ın iPhone 16 Pro’ların kamera lenslerinde özel bir işlem gerçekleştireceği ileri sürülmüştü. Tabii ki bu eski raporda kaplamadan söz edilmemişti. Yeux1122’in iddialarını önceki dedikoduyla karşılaştırınca birbirlerini doğrulamış oluyorlar. Eğer söylenenler gerçek olursa söz konusu yansıma önleyici kaplama daha ileride iPhone’lar için standart bir hale gelecektir.

iphone 16 pro

Farklı bir sızıntı kaynağı Majin Bu ise iPhone 16 Pro modellerinin çöl sarısı ve titanyum grisi isimli iki yeni renk seçeneğiyle satışa çıkacağını iddia etti. Çöl sarısı iPhone 14 Pro’nun altın rengine benzer ancak biraz daha koyu olacak. Titanyum grisinin de iPhone 6’da bulunan uzay grisi tonuna benzeyeceği söyleniyor.

iPhone 15 Pro’da natürel, siyah, beyaz ve mavi titanyum olmak üzere 4 renk seçeneği bulunuyor. iPhone Pro modellerinde en fazla 4 renk yer aldı. Siyah ve beyaz titanyum renklerinin iPhone 15 Pro’lardan iPhone 16 Pro’lara taşınması yüksek ihtimal. Çünkü Apple temel renkleri her zaman kullandı. Natürel ve mavi titanyumun elenmesi, yerlerine çöl sarısı ve titanyum grisinin gelmesi muhtemel görünüyor.

Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor Mu?