iPhone 15’lerin USB-C şarj kablosu uzun olacak

123 4

iPhone 15’lerde USB-C bağlantısı kullanılacak. Ortaya çıkan sızıntılar ve kaynaklardan gelen bilgiler USB-C portunu birçok defa onaylandı. Apple, USB-C’le birlikte yeni şarj kablosuna da geçiş yapıyor. Bu kablo Lightning kablosundan daha uzun olacak.

iPhone 15‘lerin kutusunda telefonun rengiyle uyumlu USB-C şarj kablolarının yer alacağı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Örgülü olan bu kablolar geçtiğimiz günlerde Apple koleksiyoncusu olan Kosutami tarafından onaylanmıştı. Kosutami son tweet mesajında yeni şarj kablosunun 1.5 metre uzunluğunda olduğu belirtti. Apple kutunun içini de yeni kabloya göre değiştirecek.

Mevcut iPhone’larla gelen Lightning kablosu 1 metre uzunluğunda, beyaz renkte ve kauçuk kaplı. Bazı tüketiciler Lightning kablolarının yıpranmasından şikayetçi olmuştu. Örgülü yeni USB-C kablosu ise daha dayanıklı ve farklı renklerde. Söylenene göre yeni şarj kabloları beyaz, siyah, sarı, mor ve turuncu renk seçeneklerine sahip. Yeni turuncu renk, iPhone XR’ın mercan rengi gibi olacak. Apple cihazlarının çoğunda kademeli olarak örgülü kablolara geçiş yapıyor. MagSafe 3’e sahip tüm MacBook Air ve MacBook Pro modellerinde örgülü kablolar var. USB-C’le gelecek olan iPhone 15’te de örgülü kabloların kullanılması şaşırtıcı değil.

iphone 15

ChargerLab’a göre üç iPhone 15 modelinde yüksek hızda veri aktarımı sağlayan Thunderbolt/USB 4 çipi bulunacak. Yeni iPhone’lardaki USB-C bağlantısını gösteren sızıntılar gerçekleşmişti. ChargerLab tüm sızıntıları incelemeye aldı ve böylece bileşenler arasında retimer çipi olduğunu tespit etti. Retimer çipi özetle veri iletiminin hızlı ve kararlı olmasını sağlıyor. Bu çip Thunderbolt/USB 4 cihazlarda kullanılıyor.

Şöyle bir durumdan da söz etmeden geçmeyelim, uzun zamandır standart iPhone 15’lerin USB 2.0 veri aktarım hızına, Pro’ların ise daha yüksek aktarım hızına sahip olacağı ileri sürülüyordu. Apple Thunderbolt desteğini sadece Pro modelleriyle sınırlı tutabilir. Birçok kaynak teknoloji devinin Pro ve standart modeller arasındaki farkı ortaya koymak istediğini söylemişti. USB 2.0 ve Thunderbolt arasında karşılaştırma yapacak olursak, iPad Pro’nun Thunderbolt portu 40 Gbps’ye aktarım hızı sunuyor. Giriş seviyesi iPad’in USB-C bağlantısı ise yalnızca 480 Mbps ile sınırlı.

iQOO Z8 performans testinde görüldü