Samsung RAM üretimi için yeni pazarlar arıyor

Adsiz 48

Son zamanlardaki yatırımlarını Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore özelinde yürüten Samsung’un yeni hamlesi kafalarda soru işaretleri doğurdu.

Samsung RAM üretimi için yeni pazarlar arıyor. Dünyanın en büyük bellek yonga üreticisi Samsung’un, Japonya’nın Yokohama şehrinde yeni bir yonga geliştirme tesisinin inşasına başladığına dair bilgiler geldi. Bu sembolik önem taşıyan adım, Çin ve Tayvan pazarlarındaki yoğun rekabette ayakta kalabilmek için Japon ve Güney Koreli yonga firmalarını birleştirecek.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

Bu yeni tesis, yaklaşık 222 milyon dolarlık bir yatırım ile Tokyo’nun güneybatısında, Samsung R&D Institute Japan’ın bulunduğu alanda inşa edilecek. Tesiste, geliştirme birimi ayrı bir şekilde faaliyet gösterecek. Henüz detaylar tam olarak belirginleşmemiş olsa da, Samsung’un prototip yarıiletken yonga cihazları için bir üretim hattı kuracağı ve yonga üretiminin arka planına yoğunlaşacağı biliniyor. Tesiste birkaç yüz kişi istihdam edilmesi planlanıyor ve 2025 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Samsung

Samsung RAM üretimi için yeni pazarlar arıyor

Çoğu şirket, yonga üretiminde transistörlerin ve elektrik devrelerinin küçültülmesine odaklanıyor. Ancak birçok uzmana göre bu sürece bir sınır var ve odak, birden çok tabakanın birleştirilmesine geçiyor, yani yonga üretiminin arka planına. Japonya, yarıiletken yonga üretimi için gerekli malzemelerin ve ekipmanın önemli bir üreticisi olduğundan, Samsung da yonga üretim sürecinde yeni bir dönem başlatmak için Japonya’daki malzeme ve ekipman üreticileriyle yakın işbirliği yapmayı planlıyor.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra specs list featured

Samsung’un, Japonya hükümetinin yarıiletken yonga sektöründe yatırım yapmayı planlayan şirketlere sunduğu yaklaşık 73.6 milyon dolar değerindeki vergi indirimleri ve mali teşviklerden yararlanabileceği belirtiliyor. Japon Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, kendi ülkelerinden yonga şirketleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek için çaba gösteriyorlar. Yoon, 2023 Mart ayında Japonya’ya bir ziyarette bulundu, Kishida ise kısa bir süre önce Güney Kore’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. İki liderin, Hiroshima, Japonya’da gelecek hafta düzenlenecek olan G7 zirvesi sırasında tekrar bir araya gelmeyi planladıkları belirtiliyor. Samsung RAM üretimi için yeni pazarlar arıyor.

Apple uydu üzerinden arama özelliğini genişletmeye devam ediyor