iPhone 15’in tanıtım tarihi resmen açıklandı

iPhone 15

Heyecanla beklenen iPhone 15 serisinin tanıtım tarihi Apple tarafından açıklandı. Yeni iPhone’lar yine eylül ayında piyasaya sürülecek.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni akıllı telefonlarını kullanıcılarla buluşturacak. Çıkışı yaklaştıkça daha fazla sızıntı ve söylentiye konu olan iPhone 15 serisi için heyecanlı bekleyiş sürerken, yeni iPhone’ların ne zaman görücüye çıkacağı da belli oldu. Apple, bugün yayınladığı açıklamayla, yeni iPhone serisini 12 Eylül’de düzenleyeceği özel etkinlikte tanıtacağını resmi olarak açıkladı.

Bu etkinlikte kaç farklı modelin tanıtılacağı konusunda Apple henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da şu ana kadar gelen bilgiler sayesinde bu yıl dört farklı iPhone modelinin çıkacağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. 12 Eylül’de resmen tanıtılacak bu dört model: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max olacak. 15 Pro Max’in Max yerine Ultra ismiyle piyasaya sürülmesi de mümkün.

iPhone 15

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone’ların görücüye çıkarılacağı özel etkinlik apple.com ve Apple TV uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Yeni iPhone’ların çıkışı öncesi yapılan pazar araştırmaları geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro’nun yaptığı gibi bu yıl da iPhone 15 Pro’nun diğer modellerin önünde bir satış grafiği çizeceğini gösteriyor. Apple da bu durumun farkında olduğu için yeni telefonlarının çıkışı öncesi üretim faaliyetlerini Pro ve Pro Max modellerine yönlendiriyor. Böylece geçtiğimiz yıl yaşanana benzer bir stok probleminden kaçınılmaya çalışılıyor.

ASUS telefon işinden çıkabilir