iPhone 15 eski kullanıcıları kendisine çekecek

iphone 15

iPhone 15 serisinin gündemde olmadığı bir gün bile yok. Yeni iPhone’lar hakkındaki söylentiler bitmek tükenmek bilmiyor. Çin’den gelen yeni raporlara göre Apple, iPhone 15 serisine bir hayli güveniyor. Yapılan yeniliklerin de eski iPhone kullanıcılarının ilgisini çekeceğini düşünüyor.

Apple’ın yeni iPhone modelleri hakkında şimdiye kadar birçok söylenti ortaya çıktı. Bazı dedikodular birbirini yalanlıyor. Mesela birkaç hafta öncesine ait bir haberde iPhone 15 ailesinde RAM’de iyileştirme olacağı belirtilmişti. Yakın tarihli başka bir haberde ise RAM’de herhangi bir değişikliğin olmayacağı, asıl geliştirmelerin iPhone 16 ailesine saklandığı ifade edildi. İddialar karmaşık durumda.

Asıl haberimize gelecek olursak, Çin’den gelen yeni bir rapora göre Apple, eski iPhone modellerini kullanan kişilerin iPhone 15 serisine ilgi göstereceğine inanyor. Cupertino merkezli şirketin artmasını beklediği değiştirme talebine karşı da hazırlık yaptığı raporda vurgulanan kısımlardan biri. Kaynak, Dynamic Island, USB-C ve A17 işlemcisinin dikkat çekici yenilikler olacağını da not düşmüş.

iphone 15

Söylenenlere göre Pro ve Pro Max modelinde siyah, beyaz ve altın rengi dışında daha önce görülmemiş koyu kırmızı renk seçeneği yer alacak. Standart ve Plus modellerinde ise yeni seçenek olarak koyu pembe ve parlak mavi renk olabilir. Daha önce iPhone’larda gördüğümüz bazı klasik renklerin, iPhone 15 serisinde sunulacağı ifade ediliyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde yer alan Dynamic Island’ın yeni seride standart hale gelmesi bekleniyor. Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde de Face ID’yi ekran altına alacağı söyleniyor. Bazı analistler şirketin 2026’da çıkacak iPhone modellerinde ön kamerayı da ekran altına alabileceğini öngörüyor. Böylece Apple, önümüzdeki 3 sene içinde iPhone ekranını temizlemiş olacak.

Google Android üzerinden veri mi topluyor? Günaydın!