iPhone 15 Serisi, yeni ekran sürücü çipi ile daha uzun pil ömrü sunacak

kkl

Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 serisi ile ilgili sızıntılar şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Son gelen bilgiler ise telefonun ekran sürücü çipleri hakkında oldu.

iPhone 15 serisinin, 28nm’lik bir süreç kullanılarak üretilen yeni bir ekran sürücüsü çipi sayesinde daha fazla güç verimli OLED ekranlara sahip olması bekleniyor. 28nm çipin birincil faydası, pil ömrü üzerinde önemli bir etkisi olabilecek azaltılmış güç tüketimidir. Bu, gün boyunca yoğun bir şekilde telefonlarına güvenen ve şarjlar arasında daha uzun süre dayanmasına ihtiyaç duyan kullanıcılar için özellikle önemli olabilir. Bunun ile beraber iPhone 15 serisinin güç açısından daha verimli OLED ekranlara sahip olduğu söyleniyor.

iPhone 15 için büyük bir ekran yükseltmesi söylentisi olmasa da , Dynamic Island özelliğinin standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a genişletilmesi bekleniyor. Bu özellik ilk olarak iPhone 13 Pro modellerinde tanıtıldı ve ekranın küçük bir bölümünün aydınlatılarak bildirimlerin ve diğer bilgilerin görüntülenmesine olanak tanırken, ekranın geri kalanı kapalı kalarak pil ömrüne katkıda bulunması bekleniyor.

iPhone 15 Serisi

OLED ekranların kullanımı, iPhone X’ten bu yana iPhone serisinin temelini oluşturuyor ve Apple’ın sürekli olarak teknolojiyi iyileştirmenin yollarını aradığı açık. Güç açısından daha verimli bir ekran sürücüsü yongasına geçiş, bu çabada önemli bir adım olabilir. Ek olarak, ekranın etrafındaki çerçevelerin 15 Pro modellerinde daha ince olması bekleniyor, bu da bu cihazlara Apple Watch Series 8’e benzer bir görünüm verebilir. Bu, 15 Pro modellerine önceki nesillere kıyasla daha şık, daha modern bir görünüm kazandıracak, ancak bu bilgilerin şu an için kesinleşmediğini belirtmekte fayda var.

 

Xiaomi 13 Lite e-Ticaret sitesinde tüm özellikleriyle listelendi