iPhone 15 Pro’larda 2 TB depolama seçeneği olacak

123 16

Çin’den gelen yeni bir söylentiye göre iPhone 15 Pro modellerinde en üst düzey depolama alanı 2 TB olacak. Bir tedarikçinin bu durumu doğruladığı ifade edildi.

Güney Koreli Naver blogunda ilginç bir dedikodu paylaşıldı. Kaynak iPhone 15 Pro‘ların 2 TB depolama alanı seçeneğine sahip olacağını belirtti. Bu bilgi Çinli bir tedarikçiye dayanıyor. Her zamanki gibi tedarik kaynağının ismi verilmemiş. MacRumors sitesi de geçtiğimiz hafta benzer bir iddiayı gündeme getirdi. Site Weibo’ya dayandırdığı haberinde iPhone 15 Pro’ların 256 GB başlangıç seviyesi depolama alanıyla geleceğini bildirmişti. Şu anda satışta olan iPhone 14 Pro’larda başlangıç seçeneği 128 GB.

Geçtiğimiz aylar içinde isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, Apple’ın depolama alanında farkı artırıp, standart ve Pro modelleri arasındaki ayrımı daha da ön plana çıkartacağı iddia edilmişti. Naver ve MacRumors’un iddiaları eski tarihli raporu doğruluyor.

iphone 15 pro

Depolama alanıyla ilgili söylentileri doğru kabul edecek olursak, Pro modellerinde 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB olmak üzere 4 farklı seçenekle karşılaşabiliriz. Depolama alanındaki 2 katı artış, Pro modellerinin fiyatının daha yüksek olacağı söylentileriyle örtüşüyor. Gazeteci Mark Gurman, analistler Jeff Pu ve Tim Long, iPhone 15 Pro’larda özellikle de Max Pro’da fiyatın tahmin edilenden daha yüksek olacağını ileri sürdü.

2 TB söylentisi yalan da olabilir. Geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların da 2 TB depolama alanıyla satışa sunulabileceği söylenmişti, fakat bu olmadı. iPhone 13 Pro ve Pro Max’e 1 TB depolama seçeneği eklendi. Fakat bu durum büyük boyutlu olan ProRes videosu gibi yeni kamera özelliklerinden kaynaklanıyordu. Şimdilik söylentiler bu şekilde. Yeni bir şeyler duydukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

iPhone 15’in tahmini tanıtım ve çıkış tarihi