Bill Gates tarla satmaya başlıyor: İşin perde arkasında ne var?

Bill Gates tarla

Bill Gates tarla satmak için gerekli adımları atmaya başlıyor. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en zengin insanları içerisinde yer alan Bill Gates tarla satışı için gerekli adımları atıyor. Kendisi bunu kurduğu hayır vakfı için yapacak. Yani en azından açıklamaları bu şekilde. Reddit platformunda soru cevap etkinliği gerçekleştiren ünlü milyarder ilginç açıklamalara yer verdi.

Bill & Melinda Gates Vakfı bu noktada merkez olarak kabul ediliyor. Kendisi eski eşi ile kurmuş olduğu bu vakfa büyük yatırımlar yapacak. Hatta söylediğine göre tarım arazilerini satarak bu vakfa bağışlayacak. Böylece daha fazla çalışma yapılabilecek.

Bill Gates tarla satışına yönelecek

Microsoft’un kurucusu olan ve son dönemlerde komplo teorileri ile gündeme gelen Bill Gates reddit üzerinden etkinliğe katıldı. Yaptığı etkinlikte soruları cevapladı. Kendisi vakfına bütün mal varlığını aktaracağını söyledi. Yani sadece bağış yaparak kalmayacak.

Bill Gates tarla

Bağış yapmak günümüzde milyarderler için son derece yaygın bir aktivite. Fakat kendisi bunun yerine daha farklı bir tarz peşinde. O bağış yapmak yerine bütün parasını vakfa aktarmayı planlıyor. Böylece elinde nakit parası bile kalmayacak. Tarım arazilerini bile buraya aktaracak.

Microsoft kurucusu devasa arazilere sahip

Gates özellikle son dönemlerde devasa araziler satın alması ile biliniyor. Bazıları komplo teorileri ortaya atarak bunun şeytani bir plan olduğunu söylüyor. Ancak Gates daha çok vakıf çalışmalarına yönelmek istediğini belirtiyor.

Bill Gates tarla satışı yaparak bağışta bulunacak. 275.000 dönümün üzerinde arazisi olduğu bilinen ünlü milader bunlardan neredeyse tamamını elden çıkaracak.

Microsoft’un 1 milyar dolarlık ChatGPT kumarı tuttu