iPhone 15 için üretim aşaması erken başladı

klk

iPhone 14 serisinin piyasaya sürülmesinden henüz 2 ay geçmişken firmanın yeni telefonları olacak olan iPhone 15 serisi için bilgiler gelmeye başladı bile.

iPhone 15 serisi için sızıntılar, bilgiler biraz erken başladı diyebiliriz. Henüz serinin tanıtılmasına 10 ay gibi bir süre varken seri hakkında ciddi bilgiler gelmeye devam ediyor.  En son rapora göre, tanıtılacak olan iPhone 15, Cupertino merkezli teknoloji devinin birincil tedarikçisi Foxconn ile erken “makine deneme üretimine” girdi. Bu durumun beklenenden çok daha erken gerçekleştiğini belirtelim.

Gelen bilgilerde Foxconn’un Apple’dan yeni iPhone 15 için “yeni makine deneme üretimine” ve cihaz için yeni ürün tanıtımına (NPI) başlamak üzere firmadan talimat aldığı söyleniyor.  Bunun ile beraber, daha birkaç ay uzakta olan akıllı telefonların seri üretiminin önüne geçiyor. Bu kez, üretimin Çin ve Hindistan olmak üzere iki ülkede gerçekleştirileceği için üretimin biraz farklı olacağı göz önüne alındığında, şirket süreci erken geçiriyor gibi görünüyor.

iPhone 15

Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone15 serisinin dört modeli olması bekleniyor: iPhone15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Ultra. Apple iPhone 15 Ultra, Pro Max modelinin yerini alacak ve markanın en üst düzey teklifi olacak. Rapora göre Ultra modelinde titanyum çerçeve, fiziksel düğmeler yerine katı hal dokunsal ses düğmesi ve daha yüksek aktarım hızlarına sahip bir USB-C bağlantı noktası bulunacak.

Bu sefer piyasaya sürülen tüm iPhone modelleri, yalnızca Pro modellerinin yeni ön panele sahip olduğu iPhone 14 serisinin aksine bir Dinamik Ada ile gelecek. Tüm telefonların 48MP birincil kamera sensörüne sahip olması bekleniyor ve bir USB-C bağlantı noktasına sahip olacaklar.

iPhone SE 4 2024’te piyasaya sürülmeyebilir