iPhone SE 4’ün RAM Kapasitesi Belli Oldu

iphone se 4

Son günlerde iPhone SE 4’le ilgili haberler arka arkaya geliyor. Telefonun RAM kapasitesi hakkında yeni bir rapor yayınlandı. Eğer söylenen doğruysa Apple Intelligence yeni iPhone SE modelini es geçebilir.

Sizlere Ice Universe’in iPhone SE 4 hakkında paylaştıklarını aktarmıştık. İlgili haberimize buradan erişebilirsiniz. Dünkü haberde ve önceki raporlarda iPhone SE 4’ün 6 ya da 8 GB RAM’le gelebileceğine dair iddialar vardı. Bu konuyla ilgili olarak Kore medyasında dikkat çekici bir haber yayınlandı. Apple’a yakın isimsiz sektör kaynaklarına dayandırılan söylentiye göre iPhone SE 4’te 6 GB RAM yer alacak. Kaynaklar telefonda A18 işlemcisinin de kullanılacağını yeniden doğruluyor.

iphone se 4

Bu raporda geçen 6 GB RAM doğruysa Apple Intelligence ve yapay zeka özelliklerinin yeni iPhone SE’de kullanılması mümkün olmayacak görünüyor. Apple Intelligence için 8 GB RAM gerekiyor. Bu yüzden de standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ta muhtemelen 8 GB RAM kullanılacak. Apple bu noktada satış stratejisi için böyle yapıyor olabilir. iPhone SE 4’ün 500 dolar veya biraz daha altında fiyatla çıkacağı söyleniyor. Bazı raporlarda ve Ice Universe’e göre 550 dolar da olabilir. Sonuç olarak fiyatı her durumda standart iPhone 16’dan daha düşük olacak. Yeni iPhone SE’nin 8 GB RAM’le çıkması halinde tüketiciler Apple Intelligence’a daha kolay ve ucuz yoldan erişebilecekler. Bu durum da standart iPhone 16 satışlarını baltalayabilir.

Yeni nesil iPhone SE’nin gelecek sene ilkbahar döneminde çıkması bekleniyor. İlkbahar lansmanında telefonla birlikte M4’lü MacBook Air, yeni Mac Studio ve Mac Pro’la birlikte AirTag 2’yi de görebiliriz. Şimdiye kadar çıkan birçok iddiada listelediğimiz bu cihazlar için 2025 ilkbahar işaret edildi. Belki tanıtımlar WWDC 2025’e de kalabilir. Sonuç olarak tüm söylenenleri ve tahminleri doğrulamanın herhangi bir yolu yok. Apple farklı işlere de imza atabilir.

iPhone 16 Pro’nun Videosu Ortalığı Karıştırdı