iPhone 14 yonga seti ortaya çıktı

iPhone 14 ekran altı kamera

Yılın ikinci yarısının yaklaşmasıyla birlikte iPhone 14 sızıntıları da sıklaşmaya başladı. Ancak gelen son haberler Apple müdavimlerini hiç de mutlu etmeyecek.

iPhone 14 yonga seti ortaya çıktı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, en çok beklenen akıllı telefon modellerinin başında yeni iPhone modeli geliyor. En az 3, muhtemelen de 4 farklı versiyonla piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 14’lerin en çok merak edilen özelliklerinin başında ise yonga seti geliyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız birtakım iddialarda, yeni telefonda eski teknoloji yonga setlerinin kullanılacağının belirtildiğini söylemiştik.

iphone 14

Biraz daha detay vermek gerekirse, iPhone 14’lerde kullanılması planlanan yeni A16 Bionic yonga setlerinin 4nm yerine artık yavaş yavaş miadını dolduran 5nm teknolojisine sahip olacağı, belki de sadece iPhone Pro Max gibi serinin üst modellerinde 4nm teknolojisine sahip A16 çiplerinin tercih edilebileceği konuşuluyordu.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

iPhone 14 yonga seti ortaya çıktı

İşte bugün kesinleşen bilgilere göre, söz konusu iddiaların en karamsar versiyonu gerçekleşecek. Apple’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre yeni iPhone’un üst versiyonlarında 5nm teknolojili A16 Bionic yonga setleri kullanılacak. Bunun manası, iPhone 13 Pro Max ile iPhone 14 Pro Max arasında performans ve verimlilik anlamında aman aman bir fark olmayacak. İşin kötüsü ise yeni iddialarda saklı.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Buna göre aynı kaynaklar, standart iPhone 14’lerde ise iPhone 13’lerde var olan 5nm teknolojili A15 Bionic yonga setleri bulunacak. Bu durumda iPhone 14 ile iPhone 13 arasında performans ve verimlilik anlamında birkaç ufak iyileştirmenin dışında neredeyse hiç farkın olmayacağını söyleyebiliriz.

Apple’ın yeniden tasarlanan MacBook Air’ı, WWDC 2022’de duyurulabilir