Şimdi de AYA Neo 2022 geliyor!

AYA Neo 2022 1

Günden güne popülaritesini arttıran el konsollarına yeni bir isim daha dahil olmaya hazırlanıyor.

Şimdi de AYA Neo 2022 geliyor! Neredeyse üç yıla yakın bir süre dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin olumlu etki yarattığı alanların başında oyun sektörü geliyor. İnsanların evlere kapanmasıyla birlikte artan boş vakitlerin en eğlenceli şekilde değerlendirilme yöntemi olan oyun, birçok farklı şekilde bu ihtiyaca cevap verebiliyor.

AYA Neo 2022

Dileyen oyun severler oyun deneyimlerini PC’den, dileyen ev tipi konsollardan dileyenler ise mobil cihazlarından yaşayabiliyorlar. Ancak son dönemde yeniden revaçta olmaya başlayan bir platform daha var ki o da taşınabilir el konsolları.

Bir dönem mantar gibi çoğalan ve özellikle de PlayStation Vita ile adından bahsettirmeye başlayan bu cihazların etkisi, saman alevi gibi olmuş ve çıktıkları hızda ortadan kaybolmaya başlamıştı. Tabi el konsollarının bu denli hızlı bir şekilde gözden düşmesinin temelinde yatan neden ise akıllı telefonların bu ihtiyacı fazlasıyla karşıladığı düşüncesiydi.

AYA Neo 2022

Şimdi de AYA Neo 2022 geliyor!

Bununla birlikte Nintendo Switch ile yeniden bir atılım yapan ardından Steam Deck ile hatırı sayılır bir kitleye ulaşan bu pazara, yeni aktörlerin ilgi duyması da kaçınılmaz oluyor. Sektöre giriş yapan son markalardan biri olan AYA Neo, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru AYA Neo 2021 modeliyle karşımıza çıkmıştı.

AYA Neo 2022

Bununla birlikte şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, yakın zamanda yeni bir AYA Neo modeli görebiliriz. Yeni cihazın en dikkat çeken özelliği ise OLED ekranı olacak. Ekran boyutu olarak yine 7 inçlik bir ekranın tercih edileceği yeni el konsolunun oldukça kompakt bir tasarıma sahip olduğu konuşuluyor.

Microsoft işletim sistemi desteğiyle piyasaya sürülecek olan AYA Neo 2022’nin diğer özellikleri konusunda ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Samsung telefonların bataryaları elektrikli araba teknolojileri ile gelişebilir