iPhone 14 serisi talepleri beklentinin altında kaldı

y4

Apple geçtiğimiz günlerde merakla beklenen iPhone 14 serisini duyurmuştu . Ancak şirketin son nesil akıllı telefonlarının küresel pazarda talep beklentilerini karşılamadığı görülüyor.

Cupertino merkezli devin 2022 iPhone 14 serisi için öngörülen talepleri karşılayamadığını belirten bir Bloomberg raporundan geliyor. Rapora göre marka, tedarikçilerine talep yetersizliği nedeniyle iPhone 14 serisinin üretimini 6 milyon adede kadar düşürmelerini söyledi. Bu kesinlikle küçük bir rakam değil ve en yeni iPhone’ların şu anda piyasada beklendiği kadar iyi performans göstermediğini ima ediyor.

 iPhone 14 serisi

Firmanın seri öncesi beklentileri oldukça yüksekti, ancak tedarik sorunundan dolayı ön sipariş sürelerinin de bir hayli uzun olduğunu söylemek gerekir. iPhone 14 Pro Max için ön sipariş süreleri ve teslimat süresi 36,5 gündü. Bu, bir Apple ürünü için altı yıldaki en yüksek teslim süresi oldu. Ayrıca, Pro modelleri, temel iPhone 14 ve daha büyük iPhone 14 Plus varyantına kıyasla ön siparişler açısından daha çok talep görüyordu.

Gelen bilgilere göre şirketin yeni hedefi bu yılın ikinci yarısında 90 milyon iPhone yapmak. Bu rakam, geçen yıl üretilen telefon sayısı ile hemen hemen aynı. Apple, üretimi kısmak için tedarikçileriyle hala temas halinde olsa da, bu şirketin tedarik zincirinde bazı sorunlara yol açabilir. Ancak bu, yeni iPhone’ların getirdiği gelire bağlı olabilir.