iPhone 12 tanıtımı bitti: İşte fiyatı dahil tüm detaylar!

iPhone 12 tanıtım tarihi

Herkesin büyük bir merakla beklediği iPhone 12 tanıtımı bitti. Peki bu cihazın fiyatı ve özellikleri ne? Hadi gelin tanıtımdan geriye kalan tüm detaylara bakalım.

Bugüne kadar Apple tarafından üretilen ve çok ses getiren iPhone 4, 5 ve SE modelleri gibi modeller iPhone 12 tanıtımı ile geri döndü. Her ne kadar iPhone 12 yeni bir cihaz olsa da, karşımıza çıkan tablo hepimizi şaşırttı. Evet, Apple uzun bir aradan sonra yeniden eski cihazlarının tasarımına geri döndü fakat bu defa işler biraz değişti. Firma, iPhone 11 modelinden de esintiler barındırıyordu.

iPhone 12 özellikleri ve fiyatı

Tanıtımın bitmesi ile birlikte herkeste hem şaşkınlık hem de hayal kırıklığı yaşandı.

  • Kamera dizaynı ve tasarımı iPhone 11 ile neredeyse aynı.
  • Eski modellerde çok sık tercih edilen keskin hatlar geri döndü.
  • Alüminyum çerçeve ve seramik bir yapı kullanıldı.
  • Üst bölgede devasa bir çentik mevcut.

iPhone 12 tanıtımı

Tasarım ile alakalı bunlar söylenebilirken, 5G kullanılabilirliğinden de bahsetmek şart. 2532 x 1170 çözünürlük tercih edilen ekran, aynı zamanda daha parlak. HLG HDR desteği ise canlı yayın yapanlarda büyük bir kalite uyandıracak. A14 Bionic işlemci yongası, iOS 14 ile birleşeceği için ciddi bir performans oluşturacak diyebiliriz.

Kameralarda ise Smart HDR 3 ile birlikte 12MP çözünürlük tercih edildi. Böylece çekim kalitesinde gözle görülür bir yükseliş yakalanacak. Apple son dönemlerde kendi akıllı telefonlarında kamera için yapay zeka tercih edeceğini açıklamıştı. Bunu gerçekten de yaptı. iPhone 12 modelinde hem gece modu hem de yapay zeka yazılı yer alacak. Sizce Apple tarafından kullanıcılara sunulan iPhone 12 modeli nasıl? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.