iPhone 12 Pro 120Hz ekranla gelecek

Ekran Resmi 2019 10 30 10.16.36

iPhone 11 modellerinin satışa sunulmasıyla birlikte iPhone 12 hakkındaki ilk dedikodular da ortaya çıkmaya başladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple geçtiğimiz ay düzenlediği özel etkinlikle yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. iPhone 11 modelleri kısa süre içerisinde Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde satışa sunuldu. iPhone 11 modellerinin satışa sunulmasının akabinde iPhone 12 hakkındaki ilk dedikodular da ortaya çıkmaya başladı.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce ortaya atılan bir iddiada 2020 iPhone modellerinin iPhone 4 benzeri bir çizgide olacağı belirtiliyordu. Ayrıca yeni iPhone modellerinde çentik kısmının küçültüleceği, arka yüze de 3D ToF kamera yerleştirileceği söylenmişti. Bu iddialar Apple tarafından yalanlanmadığı için hala geçerliliğini koruyor.

Bunlara ek olarak iPhone 12 modellerinde ProMotion OLED teknolojisine sahip 120Hz’lik ekranların kullanılacağı da belirtiliyor. Zira bu iddianın 2017’den beri dile getirildiğini hatırlatmakta da fayda var.

iphone 12

Apple 2017’de satışa sunduğu iPad Pro modelinde bu teknolojiyi kullanmıştı. Dolayısıyla bu teknolojinin ilerleyen süreçte iPhone çizgisine indirilmesi bekleniyordu. Şimdi ise 2020 iPhone modellerinde bu teknolojinin kullanılacağı düşünülüyor. Bekleyip göreceğiz.

AirPods Pro ve AirPods 2 karşılaştırması