iPhone 11 ne kadar sattı? İşte yanıtı

iphone 11 2

Yeni nesil iPhone modellerinin satış rakamlarına ilişkin bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte iPhone 11 ne kadar sattı sorusunun yanıtı.

Apple’ın geçtiğimiz ay düzenlediği özel bir etkinlikle tanıtılan iPhone 11 modelleri, dünyanın pek çok bölgesinde satışa sunuldu. Ülkemizde de geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini alan yeni iPhone modelleri yoğun ilgi ile karşılandı. Öyle ki ilk gece Apple Store önünde uzun kuyruklar oluştu.

iPhone 11 modellerinin yoğun ilgi gördüğü ülkeler arasında, Samsung’un ana vatanı olan Güney Kore de yer alıyor.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan raporlara göre yeni iPhone modelleri Güney Kore’de ilk gün 130.000’den fazla satmış. Samsung’un geçtiğimiz yazın sonlarına doğru satışa sunduğu Note 10 modelleri ise çıkış gününde 220.000’den fazla satmıştı. Yani Apple’ın, Samsung’un yarısı kadar satış yaptığını söylemek yanlış olmayacaktır.

iphone 11

Fakat 130.000 adetlik satış rakamı Apple için hayli olumlu bir tablo diyebiliriz. Keza geçtiğimiz yıl satışa sunulan XS, XS Max ve XR modelleri açılış gününde 100.000 civarında satmıştı. Bu açıdan bakıldığında ABD merkezli şirketin Kore’deki satışlarını yüzde 30 oranında arttırdığını söyleyebiliriz. En azından tablo açılış günü için bu şekilde.

Apple iPhone 5 güncellemesi için uyarıyor