AirPods Pro ve AirPods 2 karşılaştırması

Ekran Resmi 2019 10 29 11.15.41

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın sessiz sedasız tanıttığı yeni nesil kablosuz kulaklığı bekletileri karşılayabilecek mi? İşte AirPods Pro ve AirPods karşılaştırması.

Apple uzun süredir söylenti halinde olan yeni nesil kablosuz kulaklığı AirPods Pro’yu geçtiğimiz gün tanıttı. Cupertino merkezli şirket yeni nesil kablosuz kulaklığı için herhangi bir etkinlik düzenlemedi. Zaten genel kanı yeni nesil AirPods kulaklıklarının Kasım ayında satışa sunulacağı yönündeydi. Dolayısıyla Apple’ın AirPods Pro’yu Apple Store’da hızlı bir şekilde satışa sunması, bizler için büyük bir sürpriz olmadı.

Apple AirPods Pro’yu ilk etapta 25 ülkede satışa sunacak. Kulaklığın Apple Store Türkiye’de de ortaya çıkması, bu 25 ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu gösteriyor. Hatta AirPods Pro Türkiye fiyatı bile açıklanmış durumda. 1899 TL.

Peki gelelim asıl sorumuza. Hali hazırda 2. nesil AirPods varken 1899 TL verilip AirPods Pro alınır mı? AirPods Pro ve AirPods 2 karşılaştırması ile bu soruya yanıt arayacağız.

Kullanıcıların talepleri göz önüne alındı

Apple 2. nesil AirPods’u bu yılın başlarında satışa sunmuştu. Yani Cupertino merkezli şirket aynı yıl içerisinde 2 yeni kulaklık modeli çıkardı.

Ekran Resmi 2019 10 29 11.15.27

2. nesil AirPods genel anlamda beklentilerin gerisinde kalmıştı. İlk nesil ile ikinci nesil arasındaki fark nerdeyse yok denecek kadar azdı. Özellikle kullanıcıların talep ettiği aktif gürültü engelleme özelliğinin 2. nesilde de bulunmaması büyük tepkilere neden olmuştu. Sonuçta herkes piyasa ortalamasının üzerinde bir fiyata satılan kulaklıktan, aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmasını bekliyor.

Neyse ki 2. nesil AirPods ile yapılan hatalar AirPods Pro ile düzeltilmiş gibi görünüyor. Zira AirPods Pro, sunduğu özellikler ile ideal bir kulaklık görünümüz sergiliyor.

Aktif gürültü engelleme ve şeffaf mod

AirPods Pro ve AirPods 2 arasındaki en önemli fark aktif gürültü engelleme özelliği. Bu özellik sayesinde görüşmelerinizi dış seslerden büyük oranda ayırabiliyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse, Apple’ın bu özelliği daha ilk nesilden sunması gerekiyordu.

İki nesil arasındaki diğer bir ayırıcı nokta ise şeffaf mod. AirPods Pro tasarımı nedeniyle izolasyon açısından selefine oranla çok daha başarılı bir çizgide yer alıyor. Dolayısıyla kulağınızda AirPods Pro takılıyken arkadaşınızla konuşmanız çok da sağlıklı olmayabilir. Bu gibi durumlarda şeffaf modu aktif ederek ortam sesini direkt olarak kulaklık içerisine alabiliyorsunuz. Böylece kulaklıkları kulağınızdan çıkarmanıza da gerek kalmıyor.

Ekran Resmi 2019 10 29 11.15.34

Yeni AirPods ile gelen özelliklerden bir diğeri de IPX4 sertifikası. Bu kulaklığın suya karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor. Elbette AirPods Pro ile yüzmeniz mümkün değil. Fakat spor yaparken terlediğinizde kulaklığın bozulma riski büyük oranda ortadan kalkmış oluyor.

Fiyat arasında pek bir fark yok

Gelelim fiyat karşılaştırmasına. Hali hazırda kablosuz şarj kutusu ile birlikte satılan 2. nesil AirPods’un fiyatı 1399 TL. AirPods Pro ise 1899 TL’den satışa çıktı. Yani arada 500 TL’lik bir farkın olduğunu söyleyebiliriz. İki kulaklığında sunduklarını göz önüne aldığımızda, eski hantal tasarımlı, aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmadığı bir kulaklığa 1400 TL vermek yerine yeni AirPods Pro’ya 1900 TL vermek daha mantıklı diyebiliriz.