iPad Mini 5, 2019’da satışa sunulacak

ipad mini 5

Tablet sektörünün öncü isimlerinden biri olan Apple, önümüzdeki yıl iPad Mini 5 ile pazardaki model yelpazesini bir tık daha genişletmek istiyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tablet pazarındaki daralma bazı üreticilerin bu sektörden çekilmesine neden oldu. Fakat sektörün öncü isimleri hala birkaç modelle piyasaların nabzını yoklamaya devam ediyor. Mevcut şartlarda, tablet sektöründe önemli sayılabilecek kar marjına erişebilen tek firma Apple. Bu sektörün öncü isimlerinden biri olan Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce yeni iPad modelleriyle karşımıza çıkmıştı.

Şimdi de iPad Mini 5 geliyor!

Ekim ayında tanıtılan yeni iPad modelleri, güçlü yapısı ve yenilenen tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Apple’ın iddiasına göre Xbox One kadar güçlü olan yeni iPad Pro, rüştünü performans testlerinde de ispatlamıştı.

Apple’ın Ekim ayındaki iPad etkinliğinde iPad Mini 5 modelini de tanıtması bekleniyordu. Fakat sızdırılan bilgilere göre bu tanıtım 2019’un ilk yarısına ertelenmiş durumda. Çin kaynaklı bazı raporlara göre, Apple önümüzdeki yılın ilk yarısında iPad Mini 5 modelini satışa sunacak.

iPad Mini 5 de aynı yeni iPad Pro modelleri gibi ince çerçeveler ve FaceID özelliğiyle gelecek. Elbette tabletin teknik özellikleri henüz kesinleşmiş değil. Büyük bir ihtimalle Apple mini tabletini biraz daha bütçe dostu bir fiyatla satışa sunacaktır. Bu sebepten ötürü A11 ya da A10 gibi daha eski bir yonga setinin kullanılması muhtemel görünüyor. Yine de bekleyi göreceğiz.

DoXMark’a göre en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar