iOS 13 ile Siri’nin sesi insan sesine benzeyecek

iOS 13 Siri

Apple şirketinin akıllı telefonları olan iPhone’lar, iOS 13 ile birlikte yepyeni özellikler kazanacak. Bu özellikler ile ilgili geniş yazımıza, en altta yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yeni gelen fonksiyonlardan en çok dikkat çekeni belki de Siri ile ilgili olan değişimlerdi.

Bilindiği üzere iPhone cep telefonlarının sanal asistanı Siri’dir. Bu teknolojiyi ilk kullanan şirketlerden olan Apple, yeni güncellemesi olan iOS 13 sayesinde çok daha büyük bir Siri değişimi hedefliyor. WWDC etkinliğinde Apple, Siri’yi son derece doğal bir hale getirdi.

iOS 13 ile birlikte Siri robotik sesten kurtuluyor

Apple tarafından kullanılan işletim sistemi iOS 12, Siri’nin sesini çok daha robotik tarzda veriyordu. Bu ses, sanal asistanın daha insansı görünmesine de engel oluyordu. iOS 13 ile birlikte Siri çok daha insansı bir ses tonuna kavuştu. Ayrıca Siri kısayolları, daha önceden iOS 12 ile kendisine yer bulabilmişti. iOS  13 ise kısayolları, daha kolay bulunabilir hale getirdi.

ios 13 siri degisimi

Son olarak Apple’ın Siri ile ilgili yaptığı düzenleme de cihazlarla uyumu konusunda oldu. Dilerseniz artık EarPod sayesinde müsait olmadığınızda bile gelen mesajlara bakabilirsiniz. Ayrıca CarPlay denilen özellik sayesinde Siri; Pandora ve Waze gibi uygulamalarda da işe yarayacak.

Siri’nin ses tonu uzun bir süre otoriteler tarafından eleştirildi. Teknolojik ürünlerin daha insansı hale getirilmeye çalışılması en çok karşılaşılan stratejiler arasında. Muhtemelen Apple, daha çok ürününü insansı hale getirmeye çalışacak.

iPhone için en iyi Siri Kestirmeleri!