Twitter DM için yeni özelliğini kullanıma sundu

Twitter DM

Twitter DMTwitter DM için yeni özelliğini bugün kullanıma sundu. Twitter’daki mesajlarınıza artık tepki olarak emoji ekleyebileceksiniz.

Apple, geçtiğimiz yıllarda iMessage’a reaksiyon emojileri eklemişti. Bu özellik sayesinde mesajlara olan tepkinizi kolayca gösterebiliyordunuz. Daha sonra da Facebook bu özelliği Beğen butonuna eklemişti. Facebook kullanıcıları bir gönderiye olan tepkilerini bu sayede daha net ifade edebiliyordu. Şimdi de bu özelliğin bir benzeri Twitter’a geldi.

Twitter DM için yayınlanan yeni özellik sayesinde aldığınız mesajlara tepki olarak emoji ekleyebiliyorsunuz. Aynı iMessage ve Facebook Like sistemi gibi çalışan bu özellik, Twitter’ın hem iOS ve Android hem de web sürümünde kullanılabiliyor.

Surface Duo Microsoft CEO’sunun elinde görüntülendi

Emoji reaksiyonları olarak duyurulan bu özelliğin şimdilik Direkt Mesajlar bölümünde yer aldığını belirtelim. Yani Twitter, Like sisteminde uzun bir süre değişikliğe gitmeyecek. Ancak tahminlerimize göre; popüler kültürün gerisinde kalmak istemeyen Twitter, Like sistemine de emoji reaksiyonlarını önümüzdeki aylarda ekleyecektir.

Sizce Twitter, beğeni sistemini emoji reaksiyonları ile değiştirmeli mi? Yoksa bu şekilde devam mı etmeli? Gelin yorumlarda Twitter’den 2020 yılında beklediklerimizi tartışalım.