iOS 18’in Karanlık Modu Uygulama Simgelerini Değiştirecek

iphone 16 pro

iOS 18 dedikoduları durmak bilmiyor. Yeni işletim sisteminin tanıtımına bir gün kalmışken yeni bir rapor yayınlandı.

MacRumors ve Apple Insider’ın haberine göre iOS 18‘in koyu modu ana ekrandaki uygulama simgelerine kadar genişliyor. Normalde koyu mod klasörleri ve bazı ana ekran öğelerini koyulaştırıyor. Ancak iOS 18’deki karanlık modla birlikte uygulama simgeleri de koyu/siyah renge sahip olacak. Apple koyu modu bir adım daha ileri götürecek diyebiliriz. Bu özellik başlangıçta Apple’ın yerleşik kendi uygulamalarıyla sınırlı olacak, ancak 3. parti uygulamaların da bu özellikten yararlanması için API olacak görünüyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman da geçtiğimiz günlerde kullanıcıların yeni iOS sürümünde uygulama simgelerini değiştirebileceğini ve koyu renk tonunun da seçilebileceğini söylemişti. Gurman’ın dedikleri ve yeni rapor bir anlamda birbirini doğrulamış oluyor.

ios 18

Bu seneki WWDC’de iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, visionOS 2 ve diğer yeni işletim sistemleri tanıtılacak. Etkinliğin ağırlık noktası yapay zeka olacak. WWDC 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Yeni iOS’un betası WWDC 2024’ten hemen sonra geliştiriciler için yayınlanacaktır. Açık betasının daha sonra çıkması bekleniyor. Raporlananlara göre yapay zekayla ilgili özelliklerin bir çoğu ilk etapta beta sürümünde olmayacak. Sonraki beta güncellemelerinde eklenecek.

Xiaomi Bluetooth Hoparlör Mini yeni rengiyle piyasaya sürüldü