Apple iPad 10’un Güncellemesinde Değişiklik Yaptı

Apple bu yıl 60 milyon iPad gönderecek!

Apple iPad 10 veya diğer adıyla 10. nesil iPad için revize edilmiş iPadOS 17.5.1 güncellemesi yayınladı.

iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 güncellemelerinden sonra bazı kullanıcılar silinen fotoğrafların galeride yeniden görünmeye başladığını, hatta yıllar önce silinen fotoğrafların ve videoların geri döndüğünü belirtti. Apple bu durumun veritabanındaki bir sorundan kaynaklandığını açıkladı ve iOS 17.5.1’le iPadOS 17.5.1’i yayınladı. Fakat Apple bazı nedenlerden dolayı iPad 10 için revize edilmiş 17.5.1 güncellemesini çıkardı. Normalde iPadOS 17.5.1’in yapı numarası 21F90 olarak geçiyor, revize edilmiş güncelleme ise 21F91 yapı numarasına sahip.

Apple herhangi bir açıklama yapmadı, ancak şirket iPad 10’a özgü bir hata bulmuş ve bu yüzden güncelleme içeriğinde bir değişiklik yapmış olabilir.

ipad 10

Cupertino’lı firma iOS 17’yi güncellemeye devam ederken iOS 18’i geliştirmeye devam ediyor. iOS 18 yapay zeka özellikleriyle isminden söz ettirecek. Gazeteci Mark Gurman kısa süre önce yaptığı açıklamada iOS 18‘de otomatik oluşturulan emojiler, fotoğraf düzenleme, mesajlara önerilen cevaplar ve daha fazla özelliğin yapay zeka destekli olacağını söyledi. Gurman’ın dediklerini onaylayan bir rapor ortaya çıktı. Kore basınında çıkan habere göre Apple’a yakın sektör kaynağı muhtemel bazı özellikleri açıkladı. Kaynak önerilen yanıtlar, Siri ile doğal etkileşim, Apple Watch için daha gelişmiş Siri, fotoğraf düzenleme, Xcode için geliştirici araçlarının olacağını ifade etti. Tüm bu özelliklerin yapay zekadan yararlanacağını belirtti.

WWDC 2024’te iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, visionOS 2 ve diğer yeni işletim sistemleri tanıtılacak. WWDC, 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek. WWDC’de M4 işlemcili Mac mini’nin tanıtılacağına dair başka bir iddia vardı, ama Mark Gurman etkinlikte yeni bir Mac mini, Mac Studio ve Mac Pro modelinin açıklanmayacağını ifade etti.

Apple M2’li iPad Air’da Donanımı Düşürmüş!