iOS 17 ile gelecek bazı özellikler sınırlı ülkelerde kullanıma sunulacak

ii0

Önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak olan iOS 17 güncellemesi için bilgiler gelmeye devam ediyor. Edinilen son bigilere göre çıkacak olan yeni özelliklerden dışarıdan uygulama yükleme özelliği her ülkede kullanılamayacak.

iOS 17 için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bilindiği üzere Apple her sene Eylül ayında iphone serisi ile beraber yeni iOS güncellemesini yayınlıyor. Geçtiğimiz sene de  teknoloji devi,  iPhone 14 serisi ile birlikte iOS 16 güncellemesini kullanıma sunmuştu ve şimdi şirket önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone’larla yayınlanması beklenen iOS 17 üzerinde çalışıyor.Apple, iOS 17’yi önümüzdeki haziran ayında düzenleyeceği WWDC geliştiriciler konferansında tanıtacak. Gelen bilgilere göre, dışarıdan uygulama yükleme özelliği her ülkede kullanılamayacak.

iOS 17

Analistler, Apple’ın iOS 17 işletim sistemine üçüncü taraf kaynaklardan uygulama yükleme özelliğini ekleyeceğin, ancak bunu yalnızca AB ülkeleri için yapacağını söylüyor. Apple’ın, AB’nin Dijital Piyasalar Yasası’nı ihlal etmemek için böyle bir adım atacağı söyleniyor. Zorunluluktan da olsa bu yeni uygulamanın kullanıcıları bir hayli memnun edeceğini söylemek gerekir. Öyleki ios’un Android’e göre en büyük eksikliklerinden biri olarak görülüyordu; tabi her ne kadar Apple tarafından böyle bakılmasa da. Bunun ile beraber Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak. Yapılacak konferansta şirketin bu güncelleme ile ilgili daha fazla detayı paylaşması da bekleniyor.

Xiaomi 13T Pro yakında küresel pazarlarda piyasaya sürülecek