Twitter, medya hesaplarına da el attı

Twitter Google Cloud sözleşmesini ödemeyi reddetti

Twitter yeniden bir kural değişikliği ile gündemde. Şirket şimdi de medya hesaplarına el attı. İşte tüm detaylar.

Twitter, Elon Musk’ın satın almasından bu yana bir sürü değişiklik geçirdi, ancak bu değişiklikler son bulacak gibi görünmüyor. Şirket şimdi de medya hesaplarına el atmış durumda. Şirket, “hükümet tarafından finanse edilen medya” etiketi üzerinde bazı değişikliklere gitmeye başladı. Sosyal medya devi, hem bu etiketi hem de “devlete bağlı” açıklamasını, medya hesaplarından çekti. Ancak bu hareket, Çin’in Xinhua’sı, Rusya’nın RT ve Sputnik’i de dahil olmak üzere içeriği gerçekten büyük ölçüde hükümetlerden etkilenen medya kaynakları için de geçerli.

Twitter işten çıkarmaları abarttı

Aynı zamanda Twitter, reklamverenler için yeni gereksinimler da sunacak. Pazarlamacıların artık Twitter Blue için ayda 8 ABD Doları ödemesi veya kayda değer bir kuruluş olarak doğrulanması gerekecek. Halihazırda en az 1.000 ABD doları tutarında reklam yayınlayan herhangi bir reklamveren otomatik olarak doğrulanmış olarak kabul edilecek. Twitter, gereksinimlerin “üstün” bir deneyim sağlayacak daha geniş doğrulama sistemi değişikliklerini yansıttığını iddia ediyor.

Her iki değişiklik de, şirketin eski doğrulama onay işaretlerini kaldırmaya yönelik aylarca süren planında harekete geçmesinden bir gün sonra geldi. Artık yalnızca Blue aboneleri mavi bir onay işareti alacak. İşletmeler altın doğrulamaları alabilirken, devlet ve çok taraflı kuruluş hesaplarında gri tikler alabilir. Daha önce doğrulanmış çok sayıda yıldız ve kuruluş mavi tik için ödeme yapmaya direndi ancak Elon Musk, LeBron James, Stephen King ve William Shatner gibi ünlüler için Mavi abonelikler için ödeme yaptığını bile kabul etti.

Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor