WhatsApp kaybolan mesajlar ile ilgili yeniliğini duyurdu

WhatsApp, kullanıcıların mesajlarının kaybolmasını önlemesine olanak tanıyan Sohbette Tut adlı bir seçeneği kullanıma sundu. İşte tüm detaylar.

Artık kaybolmaması için bir mesaja uzun süre basabilirsiniz. Ancak, mesajı gönderen kişi bilgilendirilecek ve sonunda mesajı sohbette tutup tutmayacağına o kişi karar verecek. Değilse, zamanlayıcı bittiğinde mesaj her zamanki gibi kaybolacaktır. Kayıtlı mesajların yanında bir yer imi simgesi de görünecek. Saklanan mesajlar ayrı bir işaret ile belirlenecek. WhatsApp, özelliği kademeli olarak kullanıma sunduğunu ve herkesin birkaç hafta içinde erişebileceğini söylüyor.

WhatsApp kaybolan mesajlar ile ilgili yeniliğini duyurdu

Görünüşte, Keep in Chat, kaybolan mesajların tüm amacını yok ediyor görünüyor. Ancak WhatsApp bir blog gönderisinde, önemli ayrıntıları içeren bir mesajı (sesli not veya birinin adresi gibi) kaydetmeniz gerekebileceğini öne sürdü. Her durumda, mesajı gönderenler kayıtlı mesajları veto etme ve belki de mahremiyetlerini koruma seçeneğine sahip olacak. Popüler mesajlaşma devi bu ve bunun gibi çok daha fazlasını sunmayı hedefliyor ve değişiklikler gittikçe çoğalacak. Kaybolan mesajlar özelliği bir süredir mevcuttu ancak bazı geliştirmelerin de gelmesi gerekiyordu.

Bu sebeple eklenen özelliklerin oldukça popüler olacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda güvenlik ve gizlilik sebepleri ile bir çok kullanıcıyı kaybeden platform bu durumu düzeltmek için farklı güncellemeler sunmaya başladı. Bu kapsamda kullanıcılarını geri kazanan mesajlaşma devi Signal ve Telegram gibi rakiplerine kıyasla da ön plana çıktı denebilir.

Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor