Hangi iPhone Modeli iOS güncellemesi almayacak?

ios 12 türkçe

Apple iPhone ve iPad’ler üzerinde yeni versiyon iOS sürümü hazırlıklarına devam ediyor. Peki bu yeni sürüm hangi telefonlara yüklenemeyecek?

Apple geçtiğimiz Eylül ayında iOS 11 mobil işletim sistemini görücüye çıkarmış ve iPhone ve iPad kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Fazla geçmeden iOS 11.1 ardından 11.2 ve son olarak da 11.3 ortaya çıkmıştı. Ancak yeni i OS ile birlikte gelen sorunlar nedeniyle Apple, geliştirmelere devam etse de yeni sorunlar ortaya çıkmıştı.

Firma bu sorunları aşmak için yeni bir i OS sürümü üzerinde çalışıyor bu sürümün adı ise i OS 12. Şirkete yakın kaynaklar bu sürümün varlığını onayladı ve yakın gelecekte ortaya çıkacağının sinyallerini verdi. Apple ‘ın bu tarz haberler karşısındaki tutumu ise değişmiş değil ve ser verip sır vermiyorlar. Yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen diğer bilgiler arasında i OS 12’nin geçmiş i OS 11 yüklü bazı akıllı telefonlara gelmeyeceği ve Apple’ın bazı modellere desteği kapatacağı yönünde. Aşağıda i OS 12 yüklenebilecek ve Yüklenemeyecek modelleri görmeniz mümkün.

iOS 12 Yüklenebilecek modeller

iPhone X

iPhone 8 Plus

iPhone 8

iPhone 7 Plus

iPhone 7

iPhone 6 Plus

iPhone 6

iPhone 6S Plus

iPhone 6S

Apple’ın destek vermeyi keseceği akıllı telefonlar

iPhone 5S

Dİğer bir iddiaya göre i OS 12 ile birlikte kullanıcılar farklı bir kilit ekranı deneyimi ile karşılaşacak. iOS 10’dan bu ayana dillerden düşmeyen karanlık mod özelliği i OS 12 ile kullanıma sunulacak. Tabii ki tüm bunlar dedikodulardan ibaret ve bu dedikoduların doğru olup olmadığını i OS 12 yayınladığında göreceğiz. iOS sürümü hazırlıklarına devam ediyor. Peki bu yeni sürüm hangi telefonlara yüklenemeyecek?