iOS 17.5.1 fotoğraf hatasını düzeltti

iOS 17.5.1 fotoğraf hatasını düzeltti

iOS 17.5.1 güncellemesi bir çok sorunu düzeltti. İşte tüm detaylar.

Apple, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan garip bir hatanın üstesinden gelmek için iOS (ve iPadOS) için bir güncelleme yayınladı. İOS 17.5 çıktığında bazı kullanıcılar, sildikleri fotoğrafların Fotoğraf kitaplıklarında yeniden göründüğünü fark etti; şimdi iOS 17.5.1 bunu düzeltmeyi vaat ediyor. Apple’ın belirttiği gibi, güncelleme “veritabanında bozulma yaşayan fotoğrafların silinmiş olsalar bile Fotoğraflar kitaplığında yeniden görünebilmesi gibi nadir bir sorunu ele alacak.”

MacRumors’un belirttiği gibi Reddit’teki bazı kullanıcılar, yalnızca haftalar önce değil, aylar ve yıllar önce silinen fotoğrafların cihazlarına geri döndüğünü görüyordu. Gerçekten de bir kişi, 2010 yılına ait fotoğrafların sanki yeni çekilmiş gibi kütüphanesinde belirdiğini bildirdi.

iOS 17.5.1 fotoğraf hatasını düzeltti

Her zamanki gibi Apple, iOS 17.5.1 sürüm notlarının dışında daha fazla ayrıntı sunmadı ancak bu hatanın ilk etapta nasıl ortaya çıktığına dair başka ayrıntıların sunulup sunulmayacağı net değil. Bu arada, artık iPhone veya iPad’inizi güncelleyebilirsiniz. Şirket cihazlarında yaşanan arızalar ile oldukça gündemde, ancak sunulan güncellemeler ile bu hatalar da düzeltiliyor. Ancak bazen bu güncellemeler yüzünden başka sorunlar da doğabiliyor. Bu sebeple eğer farklı bir arıza ile karşılaşırsanız bu durumu şirkete bildirmek önemli olabiliyor. Böylece aynı sorundan maruz olan diğer kullanıcılar da hatadan kısa sürede kurtulma şansına sahip olabiliyor. Cihazlarınızı güncel tutmak da oldukça önemli.

Realme GT 6T’nin Ekran Özellikleri Netlik Kazandı