iOS 16.6 güncellemesi çıktı

123 28

Apple bir yandan iOS 17’yi geliştirmeye devam ederken diğer yandan da iOS 16’daki açıkları kapatmaya ve büyük güncelleme öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Bir süredir beta aşamasında olan iOS 16.6 güncellemesi çıktı. Detaylara daha yakından bakalım.

iOS 16.6 nihayet son kullanıcıların beğenisine sunuldu. Apple’ın güncellemeyle ilgili açıklamalarına baktığımız zaman, 16.6’nın hata düzeltmeleri ve güvenlik iyileştirmeleri içeridiği belirtiliyor. Beta testi döneminde de güncellemede yeni bir özellik bulunamamıştı. Güvenlik ve stabiliteye yönelik yazılım paketi olduğu belli oluyordu. Tam sürüm sürümde de herhangi bir değişiklik yok. iOS 16.6 dışında iPadOS 16.6 ve iOS 15.7.8 güncellemeleri de çıktı. iPad ve iOS 15 yamaları da güvenliğe ve performansa odaklanıyor. Ayarlar>Genel>Yazılım güncelleme kısmından cihazınız için gerekli güncellemeyi indirebilirsiniz.

ios 16.6

iOS 17’de Haptic Touch daha hızlandı

iOS 17’nin betasında Haptic Touch daha hızlı hale geldi. Ayarlar>Erişilebilirlik>Dokunma kısmından Haptic Touch menüsüne girince yavaş, varsayılan ve hızlı seçenekleri çıkıyor. iOS 16’da sadece hızlı ve yavaş seçenekleri var. Görünüşe göre eski hızlı seçeneği varsayılan oldu, yeni hızlı seçeneği ise varsayılandan bir adım daha ileride. Beta sürümünü test edenlerin yorumlarına göre yeni hızlı kademesi kullanımda belirli bir fark yaratıyor.

iOS 17’nin tam sürümünün çıkışına daha vakit var. Apple yeni beta sürümlerinde işletim sistemine farklı özellikler ekleyip, var olan bazı özellikleri de çıkarabilir. iOS 17’nin iPhone 15 tanıtımından kısa süre sonra çıkması bekleniyor.

iPhone 15’ten bahsetmişken, The Information’ın raporuna göre iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ekran üretiminde sıkıntılar var. Yeni Pro modelleri, iPhone 14 Pro’lara göre daha ince çerçevelere sahip. Problemin de çerçeve boyutundaki azalmanın olduğu belirtiliyor. Bu yüzden iPhone 15 ailesinin gecikmeli çıkabileceği iddia ediliyor.

Gelecek nesil iPhone’lar çerçevesiz ekrana sahip olacak