Twitter yaptığı bir değişikliği geri alıyor

Twitter yaptığı bir değişikliği geri alıyor

Twitter, silinen tweetlerle ilgili yaptığı bir değişikliği geçici olarak geri aldı. İşte tüm detaylar.

Çarşamba günü, yazar Kevin Marks, şirketin gömülü javascript’ini yakın zamanda değiştirdiğini ve böylece silinen tweet’lerin metninin artık üçüncü taraf web sitelerindeki yerleştirmelerde görünmediğini belirtti. Bunun anlamı sitenize gömdüğünüz bir tweetin silinmesi durumunda artık sizin de websitenizde görünmeyeceği demek. Ancak Cuma akşamı geç saatlerde, bir Twitter kullanıcısı şirketin değişikliği geri aldığını fark etti ve platform bir gün sonra hareketi onayladı. Şirket sözcüsü The Verge’e verdiği demeçte, “Duyduğumuz geri bildirimleri değerlendirdikten sonra, farklı seçenekleri araştırırken şimdilik bu değişikliği geri alıyoruz” dedi. “Bakış açılarını paylaşanları takdir ediyoruz, geri bildiriminiz Twitter’ı daha iyi hale getirmemize yardımcı oluyor.”

Twitter yaptığı bir değişikliği geri alıyor

Değişiklik ilk fark edildiğinde, şirket ürün müdürü Eleanor Harding, şirketin tweet’lerini silmeye karar veren insanlara “saygı duymak” için ince ayar yaptığını söyledi. Hareketi birçokları için sorunlu yapan şeyin bir kısmı, daha önce silinen bir tweet’in gömüldüğü yerde boş bir alan bırakmasıydı. Harding, Twitter’ın sitenize gömdüğünüz tweetin yerine neden artık görünür olmadığını açıklayacak ek mesajlar sunmayı planladıklarını söyledi.

Twitter, araştırdığı “farklı seçenekler” hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Şirket, 2011’de gömmeyi ilk kez başlattığında, kasıtlı olarak silinen tweet’lerin metnini korumak istediklerini açıklamıştı. Uzun yıllar sonra, eski CEO Jack Dorsey de dahil olmak üzere şirket yöneticileri, platformun rolünü bir tür “kamu kaydı” olarak vurgulamaya başladılar.

Disney+ çok popüler bir programı bünyesine katıyor