iOS 15 gizlilik özellikleri kullanıcıları hayret ettirecek: Verilere erişim kullanıcı kontrolünde

https://donanimgunlugu.com/apple-wwdc-2021-ios-15-tanitimi-bakin-hangi-ozellikler-geldi-video-273826

iOS 15 gizlilik özellikleri Apple tarafından yapılan bir etkinlik ile ortaya çıktı. Hadi gelin hem bu özelliklere hem de diğer detaylara birlikte göz atalım.

Apple tarafından Dünya Geliştiriciler Konferansı düzenlendi. Bu konferans ile birlikte işletim sistemi içerisinde ortaya çıkan tüm yenilikler teker teker sıralandı. Bunlar arasında özellikle gizlilik ile ilgili olanlar fazlasıyla dikkat çekiciydi. Apple kendi akıllı telefonlarında gizlilik özelliğini çok fazla ön plana çıkarıyor.

Her şirketin farklı bir yönüyle ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Apple ise kendi akıllı telefonlarında kullandığı iOS 15 ile gizliliği üst seviyelere çıkarıyor. Şirket tarafından “Privacy” olarak adlandırılan özellikler kullanıcı verilerini sonuna kadar koruyabiliyor.

iOS 15 gizlilik özellikleri birçok uygulamayı içeriyor

Geliştirilen gizlilik özellikleri öncelikle mail uygulamasında başladı. Uygulama içerisinde mailinizi açtığınız tarih ve yer ile birlikte IP adresiniz saklanacak. Böylece çok daha güvenli bir sistem oluşturulmak isteniyor. Safari tarayıcısında da benzer bir özellik bulunacak.

iOS 15 gizlilik özellikleri

App Privacy Report uygulaması ile birlikte izinlerin hangi sıklıkla ve ne zaman kullanıldığı ortaya çıkabilecek. Ancak bunlar sadece sizlerle paylaşılacak. Buna ek olarak verilerinizin hangi üçüncü parti uygulamalar ile paylaşıldığı görülebilecek. Tüm bunlara ek olarak Siri mümkün olduğunca bilgileri cihazınızda tutacak.

Apple AR kulaklığı 2022’nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek

Apple iOS 15 ile birlikte cihazınızda yer alan verileri kimlerle paylaşacağınız bile belli olacak. Böylece notlar, sosyal medya hesapları ve medya dosyaları gibi birçok veri sadece sizin istediğiniz kişi ile paylaşılacak. Peki bu yeni gizlilik özellikleri hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.