Apple AR kulaklığı 2022’nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek

Apple AR kulaklığı 2022'nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek

Dünkü Apple etkinliğinden hemen sonra, uzun süredir konuşulan Apple AR kulaklığıyla ilgili daha fazla spekülasyon geliyor. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yatırımcılara 2022’nin ikinci çeyreğinde bir lansman tarihi olacağını duyurdu.

Apple AR kulaklıklar yavaş da olsa popülerlik kazanmaya devam ediyor. Apple da bu sektörde geri kalan isimlerden değil. Şimdi AR kulaklıklar için olası bir tarihimiz bile var. Önceki söylentiler bir 2023 lansman tarihinden bahsediyordu. Analist Ming-Chi Kuo, “Apple’ın 2022’de bir AR HMD cihazı piyasaya süreceğini tahmin ediyoruz. Cihaz, bir video şeffaf AR deneyimi sunacak, bu nedenle lens de gerekli ve Genius da önemli bir tedarikçi” açıklamalarında bulundu. En son yatırımcı notu ayrıca Apple’ın kamera lensi tedarik zincirini ve Tayvan’ın Genius Electronic Optical’ı (GSEO) yaklaşan iPhone 13 serisi ve AR kulaklığının ana tedarikçisi olarak detaylandırdı.

Apple AR kulaklığı 2022'nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek

Apple AR kulaklığının hem AR içeriği için şeffaf mod hem de VR içeriği için opak mod ile Sony microLED ekranları kullanması bekleniyor. Kullanıcılar için gerçekten sürükleyici bir deneyim sağlayan toplam 15 kamera çalıştırılacak. Tasarım, tüy benzeri bir kumaş dış yüzey sayesinde 200-300 gram arasında hafif olacak. 2025‘te daha taşınabilir bir sürüm çıkarken, şimdilik AR kulaklığını açmak için bir bilgisayara/dizüstü bilgisayara takmanız gerekecek. Daha önceki söylentilerde çok daha yüksek bir etiket beklenmesine rağmen, Apple’ın AR kulaklığının fiyatlandırmasının 1.000 $ civarında olması bekleniyor.

Şirketlerin siber güvenlik borçları giderek artıyor: Bilgisayar korsanları fena bastırıyor