İnternet kullanmayan ülkeler tahmin edilenden çok fazla!

Goblin mode yılın global veri trafiği

Hali hazırda pek çok kişi için internet hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lakin bazı insanlar henüz internetle tanışmış bile değiller. Evet yanlış okumadınız. Henüz hayatında hiç internet kullanmamış olan milyarlarca insan var!

İnternet kullanmayan ülkeler tahmin edilenden çok fazla! İnternet, modern yaşamın en önemli ihtiyacı haline geldi. Özellikle son on yılda hayatımızın her alanına giren bu teknoloji, artık olmazsa olmaz bir ihtiyaç olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte Çin Uluslararası Kalkınma ve Bilgi Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, dünya genelindeki 2,9 milyar insanın yani tüm insanların yaklaşık %38’inin hala internete erişimi yok.

Microsoft, Windows 10'da Internet Explorer'ın fişini çekiyor

Gelişmiş ülkelerde 5G yarışının yapıldığı, kamuya açık alanlarda bile ücretsiz Wi-Fi noktalarıyla günün her saati istenilen hemen her yerden erişimin sağlanabildiği böylesine önemli bir mecranın, neredeyse dünyanın geri kalan yarısı tarafından hiç kullanılmıyor olması gerçekten hayret verici bir durum.

Internet Explorer aktif olarak Japonya'da kullanılıyor!

İnternet kullanmayan ülkeler tahmin edilenden çok fazla!

Tabi burada internet kullanmamanın bir tercih değil, zorunluluk olduğunu da hatırlatalım. Çünkü rapora göre internet erişimi bulunmayan ülkelerin tamamına yakını geri kalmış veya gelişmekte olan ülkeler olarak sınıflandırılan ülkelerden oluşuyor. Bu tip ülkelerin önceliğinin internet gibi “lüks” ihtiyaçlar yerine günlük hayatın idame ettirilmesi için yiyecek ve temiz su olduğu düşünüldüğünde, neden hala bu bölgelerde internete yatırım yapılmadığını ya da yapılamadığını daha iyi anlamış oluyoruz.

hızlı internet

Öte yandan yayınlanan rapor çok ilginç bir ön görüyü de paylaşıyor. Buna göre dünya genelindeki internet trafiği, 2023 yılından 2033 yılına kadar geçecek sürede, kendinden önceki 10 seneye göre tam 16 kat artacak. Kim bilir, eğer bu ön görü doğru çıkarsa belki internetin varlığından bile habersiz olan insanlar bile bir gün sosyal medyada kendi profillerini oluşturabilirler.

Microsoft, tartışma yaratan yapay zeka projesini iptal etti