Bu ülkelerde internet erişimi cep yakıyor!

internet

#İŞBİRLİĞİ

Ülkemizdeki internetin hayli pahalı olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bazı ülkelerdeki internet erişimi ciddi anlamda cep yakıyor. İşte internetin en pahalı olduğu ülkeler.

Özellikle sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram var. “En pahalı interneti biz kullanıyoruz.” Peki bu iddia ne kadar doğru? Hemen baştan belirtelim. Böyle bir durum söz konusu bile olamaz.

Aslına bakılırsa Türkiye’deki internet fiyatı, Avrupa’daki hatta dünyadaki pek çok ülkeden daha ucuz. Hız konusu tartışılsa da en pahalı interneti kullanmadığımız kesin diyebiliriz.

Avrupa’da en çok telefon satan şirketler için tıklayın

Öyle ki bazı ülkeler internet erişimi için ciddi anlamda servet ödüyorlar. Elbette her ülkenin para birimi farklı. Fakat tüm para birimlerini dolara çevirdiğimizde de durum değişmiyor. Örneğin ülkemizde ortalama bir internet faturası yaklaşık olarak 15 dolar. Fakat aylık internet faturası için bu tutarın yaklaşık olarak 6 – 7 katını ödeyen ülkeler olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri internet erişimi için en fazla ücreti ödeyen ülkeler ile başbaşa bırakıyoruz. Bu arada dip not olarak tekrardan hatırlatım. Ortalama ücretler para biriminin dolara dönüştürülmesiyle bulunmuştur.

Birleşik Arap Emirlikleri

internet erişimi

Aylık Ortalama Fatura Tutarı: 95.85 dolar