İnternet fenomeni köprüyü yükseltiyorlar

internet fenomeni

Her biri diğerinin kopyası olan ve benzer hokkabazlıklarla takipçi toplamaya çalışan internet fenomeni kişilerden haz etmeyenler bir süredir farklı bir eğlenceyle zaman geçiriyordu.

ABD’de Kuzey Karolayna’da bulunan ve Konserve Açacağı ismi takılan karayolu köprüsü internette fenomen haline dönüşmüştü.

Köprünün çevresine kamera yerleştirip web sitesi açtılar

11 foot 8 inç yüksekliğe sahip köprü, bazı kamyonların kasaları için sadece birkaç inç kısa geliyordu. Köprünün çevresinde çok sayıda uyarı bulunmasına rağmen dikkatsiz kamyon şoförleri kasalarını sık sık köprüye çarpıyordu.

Konuyu fark eden bir meraklı da 11foot8.com isminde bir web sitesi açıp bu köprüde yaşanan kazaların videolarını yayınlamaya başlayınca köprü ünlü oldu. Ayrıca kamyon kasalarının tepesinin açılması nedeniyle ismi de “konserve açacağı köprü” olarak kaldı.

Bölgenin yerel yönetimi, YouTube videoları milyonlarca kez izlenen konserve açacağı köprüsü için şimdi yükseltme kararı aldı. Yolu trafiğe kapatarak inşaata başlayan belediye aslıda köprüye dokunmayacak ancak köprünün altından geçen yolu biraz alçaltarak kazaların önüne geçecek.

Yandex otonom teslimat robotu test ediyor

Fakat köprüde bundan sonra kazalar olmasa da konserve açacağı köprüsü artık kalbimizde ve aklımızda yerini aldı. Bir internet mimi olarak dünya kültüründe ismi her zaman hatırlanacak.

Köprüdeki konserve açacağı kazalarından bazılarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz: