Çocuklar İçin YouTube Android’e Taşınıyor

YouTube Kids

Önümüzdeki günlerde Android kullanıcıların beğenisine sunulacak olan YouTube Kids uygulaması, çocuklara özel içerikleri tek çatı altında birleştirecek.

Dünyanın bir numaralı video paylaşım sitesi olan YouTube içerdiği sayısız eğitsel içerikle çocuklar için oldukça yararlı bir platform olsa da, aynı zamanda çocuklar için uygunsuz kabul edilen içerikler barındırmasıyla da ebeveynler için sıkıntılı bir platform olmaktan kurtulamıyordu. Ancak USA Today tarafından yayınlanan yeni haber, ebeveynlerin endişelerini gidermek isteyen YouTube’un çocuklara özel bir bölüm açmaya hazırlandığını ortaya çıkardı.

YouTube_Kids

Çocuklara uygun içerikleri tek bir çatı altında birleştirmek isteyen Amerikalı internet devinin YouTube Kids adını taşıyan yeni bir uygulamayı önümüzdeki günlerde kullanıcıların beğenisine sunacağı belirtiliyor. 23 Şubat’ta Google Play Store üzerinden yayınlanacak olan bu yeni uygulama, ilk aşamada Android kullanıcılarına özel olacak.

Çocuklara yönelik bir uygulama geliştirmeye nasıl karar verdiklerini açıklayan YouTube Kids yöneticisi Shimirt Ben-Yair, sitedeki ailelere yönelik içeriklerin izlenme sayısında son bir yılda yüzde 200’lük bir artış yaşandığını ve böylece çocuklara özel bir uygulama oluşturmanın kullanıcı sayılarını arttıracaklarını fart ettiklerini söyledi.

Çocuklar tarafından sevilen radyo ve televizyon programlarını barındıracak olan bu yeni uygulama, çocukların kendileri için uygun olmayan içeriklere erişmesini engellemesinin yanı sıra ebeveynlerin çocuklarının uygulamaya erişebilecekleri süreyi de belirlemesine olanak sağlayacak.

Samsung’un Neden Yenilikçi Olamadığı Açıklandı