Internet Explorer 8 Temmuz Ayında da Liderliğini Korudu

Internet Explorer 8 Temmuz Ayında da Liderliğini Korudu

Microsoft tarafından resmi olarak emekliye ayrılmış olan Internet Explorer 8, Temmuz ayında da en çok kullanılan internet tarayıcısı olmayı başardı.

Teknoloji ve internet sektörlerini yakından takip eden araştırma şirketi Net Applications, 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle internet tarayıcılarındaki son durumu gözler önüne seren yeni istatistikleri yayınladı. Net Applications tarafından yayınlanan bu araştırmaya göre, dünyada en çok kullanılan internete tarayıcısı Internet Explorer 8 olmaya devam ediyor.

internet_tarayıcıları

DÜnya genelinde yüzde 21.56 pazar payına sahip olan Internet Explorer 8‘in liderlik ettiği internet tarayıcıların ikinci sırasında yüzde 16.78 pazar payına sahip olan Internet Explorer 11, üçüncü sırada ise yüzde 9.27 pazar payına sahip olan Firefox 30 yer alıyor. İnternet devi Google’ın yeni internet tarayıcısı Chrome 35 yüzde 9.08’lik pazar payıyla anca dördüncü sırada yer bulabilirken, listenin beşinci ve altında sırasında yine Internet Explorer versiyonları yer aldı.

Temmuz ayı için yayınlanan bu listede Internet Explorer 8‘in bir kez daha zirvede yer alması, şaşkınlık yarattı. Çünkü eskimiş internet tarayıcısı Microsoft tarafından bir süre önce emekliye ayrıldı ve artık güncelleme ve güvenlik yamalarında faydalanamıyor. Üstelik Microsoft hala Internet Explorer 8 kullanmakta olan kullanıcıları, olası güvenlik açıklarını sebep göstererek daha yeni versiyonlara geçirmeye uğraşıyor.

Beyond Good & Evil Yaratıcısından Yeni Oyun